Kullamäe võidu võtmest: panime vastaste tagamehed surve alla

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rocki peatreenert Gert Kullamäe.
Tartu Rocki peatreenert Gert Kullamäe. Foto: Margus Ansu

Tartu Rocki korvpallimeeskonna peatreener Gert Kullamäe pidas EuroChallenge sarjas Rumeenia klubi Gaz Metani üle saadud 97:67 võidu aluseks teise poolaja agressiivset kaitsemängu, mis röövis vaid kuue mehega mänginud vastastel viimasegi jõu.  

«Vaheajal sai räägitud, et peame kaitses tegutsema agressiivsemalt ja meil õnnestuski panna vastaste tagamehed surve alla,» rääkis Kullamäe.

«Meil polnud enam võitlemiseks energiat,» nentis Gaz Metani peatreener Marcel Dan Tentra. «Rockil on pikem pink, nad said saata platsile puhanud mängijad, lisaks tabasid nad kolmandal veerandajal väga hästi.» Külaliste peatreener tõdes, et seoses kahe põhimehe vigastusega on meeskond väga raskes seisus.

Esimese poolaja võitis Rock vaid kahe punktiga ning ilmselgelt oldi hädas külaliste kaitse murdmisega. Gaz Metan kasutas tartlaste jaoks ootamatut süsteemi.

«Tegemist on nipiga variandiga, kus alguese mängitakse maa-ala kaitset, pärast esimest söötu minnakse aga üle mees-mehe kaitsele ja lisaks vahetatakse mehi. Esimesel poolajal töötas nende kaitse väga hästi,» selgitas Kullamäe.

Talts lisas: «Esimesel poolajal olime vastaste kaitsest segaduses ja lootsime terve meeskonnaga liialt kaugvisetele, kuid teisel poolajal saime rünnakul oma mängu jooksma.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles