Mis saab Tartu Tammekast?

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammeka ja Rakvere Tarva vaheline üleminekumäng, milles võitles koha meistriliigas välja just Tartu tiim.
Tammeka ja Rakvere Tarva vaheline üleminekumäng, milles võitles koha meistriliigas välja just Tartu tiim. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Eile keskööl kukkus viimane tähtaeg, kui Tartu JK Tammeka võis esitada litsentseerimisdokumente, mille alusel meeskondi uueks hooajaks jalgpalli meistriliigasse registreeritakse. Kuna koostöö Tammeka praeguste juhtide ja Eesti Jalgpalli Liidu vahel on viimasel kuul kulgenud kohati üsna konarlikult, ei soovinud EJL olukorda enne uue kuupäeva ehk 29. jaanuari saabumist pikemalt kommenteerida – seega selgub JK Tammeka edasine saatus täna.

«Tartu Tammeka juhtidel on aega esitada vajalikke dokumente täpselt kella 23.59ni ehk viimase hetkeni, seega enne ei saa me omalt poolt vastuseid ega lahendusi välja pakkuda,» selgitas eile olukorda EJLi avalike suhete juht Mihkel Uiboleht, kes ei saanud veel kinnitada, kas Tartu senisel esindusmeeskonnal õnnestub meistriliigas jätkata või mitte.

Kuna EJL ei saanud kinnitada, kas ja millised dokumendid Tammekalt on laekunud, ei olnudki eile hilisõhtuks veel teada, kuidas Tartu esindusmeeskonna sassi läinud jalgpallilõnga edasi harutama hakatakse. Tammeka klubi president Jane Afshar oli samuti kommentaaride jagamiseks liiga hõivatud. «Täna tõesti pole aega, homme võime rääkida,» ütles Afshar eile Postimehele.

EJL lubas oma avalduse teha täna ning see peaks lisaks avalikkusele selgitama olukorda ka Tammeka nimekirja kuuluvatele mängijatele, kes seni on samuti teadmatuses.

JK Tammeka probleemid tulid avalikkuse ette juba jaanuari alguses, kui noortetööd koordineeriva MTÜ Jalgpallikool Tammeka töötajad teatasid, et uuest hooajast soovivad nad klubi juriidilisest kehast ehk MTÜ Jalgpalliklubi Tammekast eraldi tööle asuda. Rahalistesse raskustesse sattunud Tartu esindusklubi president Afshar kohtus olukorra lahendamiseks

EJLi juhatusega, ent otsustas viimaste tehtud saneerimisettepanekust vaikimisi loobuda.

Seejärel viskas EJL Afsharile ja Tammekale veel viimase õlekõrre – kuna klubi ei esitanud 6. jaanuariks meistriliigasse registreerumiseks vajalikke dokumente, anti ajapikendust eilseni.

Hoolimata segastest oludest Tartu klubi ümber ei mõjuta Tammeka probleemid hooaja algust. «Eesti meistriliiga algab 1. märtsil ning seal osaleb kümme klubi – kui keegi meistriliiga meeskondadest jääb litsentsita, on meil alternatiivne,» kinnitas Uiboleht.

Tartu jalgpalli raskused

JK Tammeka ei ole ainuke ülikoolilinna klubi, kes uue hooaja eel raskustesse on sattunud: juba varem on probleemidest teatanud seni Tammeka esinduse ja duubli järel järgmisel tasemel mänginud Tartu SK10.

Möödunud hooaja lõpetas SK10 meeste esindusvõistkond esiliiga kõrgemal tasemel 5. kohaga, ent uueks hooajaks enam samasugust raha ei leitud. «Kui kulutused esiliigas kokku lüüa, siis ehku peale minna ei saa. Seda raha meil ei ole,» rääkis SK10 Kalev Kajak ajakirjale Jalka.

Uueks hooajaks naiste meistriliiga pääsme lunastanud SK10 naiskonna saatus on veel lahtine. PM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles