Telediktatuur ähvardab rikkuda Arsenali võimalused Meistrite liigas

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsene Wenger.
Arsene Wenger. Foto: SCANPIX

Londoni Arsenali jalgpalliklubi tabas ebameeldiv üllatus, kui Inglismaa Jalgpalliliit keeldus rahuldamast nende palvet mängugraafiku muutmise osas. Telekanalite huvist lähtuv otsus võib rikkuda märkimisväärselt Arsenali võimalusi Meistrite liiga kaheksandikfinaalist edasi pääseda.

Arsenal kohtub 19. veebruaril Meistrite liiga kaheksandikfinaali avamängus tiitlikaitsja Müncheni Bayerniga. Seetõttu paluti, et kodune alaliit tõstaks nende karikamängu Liverpooliga laupäevale, 15. veebruarile. Palvet aga ei rahuldatud ja nii peab Arsenal mängima alles pühapäeva lõuna ajal. Kuna Liverpooli-Arsenali vastasseis on Inglismaa karikasarja üks viienda ringi üks põnevamaid kohtumisi, valitseb selle vastu mõistagi ka telekanalite suur huvi.

Nii jääb Arsenalil vaid pisut enam kui 72 tundi, et valmistuda kohtumiseks Bayerniga. Arsenali mängugraafik on veebruaris niigi üliraske, sest 8. veebruaril kohtutakse Liverpooliga võõrsil liigamängus ning 12. veebruaril võõrustatakse tiitlikaitsjat Manchester Unitedit. 

Wenger on varemgi telekompaniidest huvidest lähtuvalt koostatud mängugraafikuid teravalt kritiseerinud. Alles eile vastas ta väga otsekoheselt küsimusele, kui palju Inglise liiga juhtkond klubimeeskondi abistab, et nood eurosarjades võimalikult hästi esineda saaksid.

«Küsime pigem teistpidi. Sest midagi vähemat enam teha ei saaks – nad ei tee mitte kui midagi. Teistes liigades aidatakse omasid,» vahendab Eurosport Wengeri sõnu pärast 2:2 viigiga lõppenud liigamängu Southamptoni vastu. «Näiteks Portugalis jäetakse vahel lihtsalt mänge ära, et meeskonnad puhata saaksid. Oleks õiglane, kui mõlemad meeskonnad saaksid võrdselt puhkust,» leidis ta.

«Raske öelda, kui palju üks päev muudab. Aga kujutame näiteks ette, et mängija venitab lihast. Kui sul on aega kolm päeva, siis üks päev rohkem ja see mees saab mängida. Päev vähem ja ei saa. Pisivigastuste puhul võib 24 tundi olla väga määrav vahe,» sõnas Wenger. «Samuti on vaimne taastumine parem. Vahel oled mängu järel vaimses kõrgstaadiumis. Siis see kaob, aga uueks mänguks pead end uuesti heale lainele viima. On hea, kui selleks jagub aega,» selgitas prantslane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles