Manchester City tõusis vastuolulise mänguga Inglise liiga ainuliidriks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danny Rose'i (paremal) punane kaart Edin Džeko mahatõmbamise eest otsustas mängu.
Danny Rose'i (paremal) punane kaart Edin Džeko mahatõmbamise eest otsustas mängu. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas tõusis 23. vooru mängude järel tabelijuhiks Manchester City, alistades võõrsil suurelt 5:1 Tottenham Hotspuri.

City asus mängu juhtima 15. minutil, kui täpne oli Sergio Agüero. Avapoolaja keskel jäeti kahtlasevõitu suluseisu tõttu lugemata Tottenhami viigivärav, päris hulluks läks kodumeeskonna olukord aga teise poolaja alguses, kui Danny Rose tõmbas viimase kaitsjana kohtuniku Andre Marrineri hinnangul pikali Edin Džeko ja saadeti punase kaardiga väljakult minema.

Telekordus näitas siiski, et Rose mängis pigem enne palli kui meest. Järgnenud penalti realiseeris aga Yaya Toure ja kolm minutit hiljem tegi Edin Džeko seisuks juba 3:0. Tottenhami poolel suutis Etienne Capoue küll ühe värava veel tagasi lüüa, ent seejärel tegid vahetusmees Stevan Jovetic 78. minutil ja City kapten Vincent Kompany 89. minutil lõppnumbriteks 5:1.

City peatreenerile Manuel Pellegrinile valmistab aga kahtlemata suurt peavalu Agüero järjekordne vigastus, mille tõttu argentiinlane esimese poolaja lõpuminutitel välja vahetati. Alles hiljuti naasis Agüero poolteist kuud kestnud vigastuspausilt, uue vigastuse tõsidus on selgumisel.

Kuna senine liider Londoni Arsenal pidi eile leppima Southamptoni vastu 2:2 viigiga, tõusis City 53 punktiga liigatabeli tippu. Arsenalil on 52 ning täna West Ham Unitediga koduplatsil 0:0 viiki mänginud Londoni Chelseal 50 punkti.

Ülejäänud tänastes kohtumistes alistas Sunderland Adam Johnsoni väravast 1:0 Stoke City ja kerkis väljalangemistsoonist välja. Omapärase käiguga kohtumises jäi Aston Villa kodus juba üheksandaks minutiks West Bromwich Albioni vastu 0:2 kaotusseisu, läks seejärel ise 3:2 juhtima, lasi vastastel uuesti viigistada, kuid võitis lõpuks ikkagi Christian Benteke penaltist 4:3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles