Olümplane Sellis: igaks juhuks valmistusin mängudeks

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Sellis.
Siim Sellis. Foto: Liis Treimann

Kümme päeva enne Sotši olümpiamängude algust eraldati Eesti suusatajatele üks lisakoht, mille sai Eesti Suusaliidu ootejärjekorras esimene olnud Siim Sellis. «Väike lootus oli, et ehk pääsen veel olümpiale, aga aeg hakkas tasapisi otsa saama. Sestap oli uudis üllatav ja meeldiv,» kommenteeris Sellis, kes osaleb vabatehnika sprindis ja ehk ka sprinditeatevõistlusel.

Sellis tegi vahepeal trenni just nii, nagu oleks tal olümpiakoht juba olemas. Ta läks koos olümpiasprinteri Peeter Kümmeliga Val di Fiemmesse 1900 meetri kõrgusele laagrisse, et mäestikuga kohaneda.

«Igaks juhuks valmistusin mängudeks ja õigesti tegin,» sõnas Sellis. «Nädalavahetusel võistlen Toblachis ja saan vihje vormi kohta. Kui treeningplaanid on õiged, peaks Sotšis olema talve parim minek.»

Kahel viimasel MK sprindietapil jäi Sellisel veerandfinaali pääsust puudu sekundi kanti. Kas olümpial saab sekund ja teinegi ajast kärbitud?

«Mõlemal korral oli mul köha kallal ja sinna see sekund kadus,» selgitas Sellis. «Ka kõrgusega peaksin olema harjunud, iga mäestikulaagriga hakkasin paremini kohanema. Sotši radade kõrgusel, tõsi, pole ma varem võistelnud, kuid usutavasti saan hakkama.»

Sellis lendab koos Kümmeliga 7. jaanuaril Euroopast otse Sotši – vajalik varustus on tal kaasas – ning stardib neli päeva hiljem individuaalsprindis. «Valmistun eelkõige just selleks võistluseks. Kas sprinditeatesse koha saan, selgub juba mängudel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles