Väinsalu on MK etapil 11. kohal, Rammo jätkab kuldlaevastikus

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Väinsalu.
Lauri Väinsalu. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Purjetamise etapil USAs Miamis on avaseeria viimase võistluspäeva eel Lauri Väinsalu Finnil 11. kohal, 17. positsiooni hoidev Karl-Martin Rammo kvalifitseerus Laser Standardil kuldgruppi.

Eilset võistluspäeva iseloomustasid muutlikud ja keerulised olud. Ennelõunal puhus Biscayne'i lahel pilvise taeva all loodebriis kiirusega 3-4 m/s, hiljem tugevnes tuul kiiruseni 7 m/s ning äikesepilvedega kaasnesid vihmahood. Finn klassile õnnestus pidada ära kolm võistlussõitu ning kahes kvalifikatsioonigrupis võistelnud Laser Standard klassile kaks sõitu.

Finnil võistlev Lauri Väinsalu (Rein Ottosoni Purjespordikool) lõpetas eilsed sõidud resultaatidega OCS (valestart), 12 ja 20 ning omab hetkel 11. asetust.

Väinsalu sõnul oli võistluspäev üsna raske: «Tahtsin ilmselt kohe ja korraga liiga palju. Sain ühes sõidus kirja päris hea tulemuse, ühes kahjuks valestardi ning viimases sõidus pingutasin veidi üle ja tegin mitu kehva otsust, mistõttu lõpptulemus ei kujunenud selliseks nagu oleksin soovinud. Õnneks olen siiski kokkuvõttes korralikul 11. kohal ja püüan homme endast parima anda.»

Klassis juhib endiselt austraallane Oliver Tweddell.

Karl-Martin Rammo (ROPK/Tallinna Jahtklubi) purjetas üle finišiliini oma kvalifikatsioonigrupi 15. ja 8. tulemusega ning eelsõitude järgne 17. koht avab talle täna toimuvateks finaalsõitudeks pääsu kuldlaevastikku. Laser Standardil on esikohale tõusnud horvaat Tonci Stipanovic.

MK etapp kestab laupäevani, mil avaseeria tulemuste põhjal selgunud iga klassi kümme parimat purjetavad medalisõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles