Euroopa üks suurimaid võimlemisturniire tähistab Tartus juubelit

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Melitina Staniuta
Melitina Staniuta Foto: Bernd Thierolf

Täpselt nädala pärast algab Tartus rahvusvaheline võimlemisturniir Miss Valentine. Üks Euroopa suurimaid võimlemisturniire toimub tänavu juba 20. korda.

Juubeliturniiril astuvad üles võimlejad 30 riigist, nende hulgas ka maailma absoluutsed tipud. Viimasel hetkel kinnitas oma osalemise mullune mitmevõistluse MM-hõbe ja rõngakava maailmameister Ganna Rizatdinova Ukrainast. Võistlusel osaleb ka mitmekordne MM-pronks Melitina Staniouta Valgevenest, samuti tiitlivõistlustel medaleid võitnud Neta Rivkin Iisraelist, Lala Yusifova Aserbaidžaanist, Arina Charopa ning Katsjarina Halkina Valgevenest. Lisaks iluvõimlemise tippudele on kohal ka rühmvõimlemise maailma paremik, avades MK-hooaja just Tartus.

Võistluse pidulikku 20. sünnipäeva tähistatakse publiku seltsis mitmete üllatuste ja eriauhindadega. «Oleme jõudnud niivõrd olulise verstapostini, et seda pole võimalik vaatamata tihedale ajakavale unustada. Tänavune turniir on märksa pidulikum,» tunnistab Miss Valentine'i asutaja ja peakorraldaja Janika Mölder. «Vaatame tagasi oma pikale teekonnale ning rõõmustame, et nõnda paljud maailma tippvõimlejad meie üritusest osa tahavad saada. Paljud neist tulevad Tartusse meeleldi igal aastal.» Miss Valentine'i on aastate jooksul väisanud mitmed erinevate tiitlivõistluste võitjad, sealhulgas olümpiavõitja ning mitmed maailmameistrid.

1995. aastal alguse saanud turniir on läbi aastate kasvanud üheks populaarseimaks võimlemisvõistluseks üle maailma. Tänavune juubeliturniir on ühtlasi ka läbi aegade kõige suurem Miss Valentine'i võistlus: Tartus võtavad omavahel mõõtu kokku üle 1150 võimleja 30 riigist. Esimesed delegatsioonid saabuvad Tartusse juba teisipäeval, 4. veebruaril.

Osalevad riigid: Armeenia, Aserbaidžaan, Belgia, Bulgaaria, Eesti, Hispaania, Hong Kong, Iisrael, Jaapan, Kanada, Kreeka, Küpros, Leedu, Läti, Luksemburg, Madalmaad, Mehhiko,  Norra, Rootsi, Rumeenia, Soome, Suurbritannia, Taani, Tšehhi Vabariik, Ukraina, USA, Usbekistan, Valgevene, Venemaa.

Miss Valentine 2014

7.-9. veebruaril, Tartus A. Le Coq'i spordimajas

Ajakava

7. veebruar – Eelvõistlused, MK-etapi poodiumitreening

8. veebruar – Rühmvõimlemise MK-etapi ja iluvõimlemise eelvõistlused, rühmvõimlemise turniiri finaalid

9. veebruar – Rühmvõimlemise MK-etapi ja iluvõimlemise finaalid, Gala

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles