Schumacheri jaoks on käsil elu kõige otsustavamad hetked

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher
Michael Schumacher Foto: SCANPIX

Kuu aega kunstlikus koomas viibinud Michael Schumacheri jaoks on käsil ilmselt tema senise elu kõige kriitilisemad hetked. Arstid alustasid tema koomast välja toomise protsesseiga ning igal hetkel võib selguda, milline näeb välja seitsmekordse vormel-1 ilmameistri ülejäänud elu.

Hea uudisena levis eile maailma meediasse, et sakslane suutis pilgutada silma. See andis märku, et ta reageerib käsklustele. Nüüd on kõikjal küsitud arvamusi mitmelt neuroloogiaprofessorilt ning kõik kinnitavad kui ühest suust, et iga järgnev tund võib olla Schumacheri jaoks otsustav.

«Närvide kohta saab kõige parimini infot just silmade kaudu, kui need toimivad, siis saavad arstid järgmisi neuroloogilisi teste hakata tegema,» rääkis Heinzpeter Moecke Hamburgi haiglast.

Berni ülikooli tunnustatud arst Andreas Raabe sõnul proovivad arstid järgmise sammuna Schumacheriga silmsidet saavutada. «Seejärel vaadatakse, kas ta on võimleine asju ära tundma ning sõnu moodustama,» rääkis Raabe Berliner Zeitungile.

Doktor Gerhard Jan Jungehülsingi sõnul on ärkamise juures ülioluline, et Schumacher paanikasse ei satuks. See aga võib juhtuda, kui patsient avastab, et tal puudub kõnevõime. Paanika tõttu võib tema seisund aga taas halveneda.

Schumacheriga juhtus möödunud aasta 29. detsembril suusatades õnnetus, mille tagajärjel sai raskelt vigastada tema aju. Kiiresti viidi ta kunstlikusse koomasse ja tehti opertasioon. Eile tulid haiglast teated, et lõpuks hakatakse vormelilegendi taas teadvusele tooma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles