Port: FISil puudub motivatsioon Veerpalu kohtuotsust uuesti käsitleda

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Port.
Kristjan Port. Foto: Priit Simson

Eesti Antidopingu kõneisik Kristjan Port lausus Vikerraadiole, et Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) tõenäoliselt Andrus Veerpalule taas võistluskeelu kehtestamist nõudma ei hakka. Küll aga võib WADA eilne otsus piirmäärade kehtestamise kohta, mille järgi Veerpalu on dopingut tarvitanud, mõjutada eestlase staatust Kasahstani koondislase Aleksei Poltoranini abimehena, vahendab ERR Sport.

«Mis puudutab võistluskeelu tühistamist, siis arvatavasti FISil puudub põhjus, motivatsioon ja ka ratsionaalne arusaam, miks nemad peaksid seda kohtuotsust, mis edasikaebamisele ei kuulu, kuidagi uuesti käsitlema hakkama. Neid see võistluskeelu tühistamine enam ei häiri, kuna Andrus Veerpalu ei ole enam aktiivne sportlasena,» vastas Port.

«Mis nüüd Andrus Veerpalu konkreetselt puudutab, siis ta on antidopingureeglitele alla kirjutanud spordialaliidu – antud hetkel siis küll teise riigi spordialaliidu – teenistuses, siis see mõjutab ka seda. Dopingureeglite rikkumine tänasel päeval ei käi ainult sportlase kohta, vaid ka abipersonali kohta,» sõnas Port. Seega on Poltoranini meeskonnas töötava Veerpalu jaoks olukord selline, et pall on Kasahstani ja FISi käes. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles