Kristjan Port tutvustas rahvasportlaste seas esinevaid eksiarvamusi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Port
Kristjan Port Foto: Sander Maasing

Nädalavahetusel peetaval Eesti Jalgratturite Liidu seminaril esines Kristjan Port ettekandega, kus rääkis müütidest ja valearusaamadest, mis rahvasportlaste seas on toitumise ja toidulisandite suhtes levimas.

Kuremaal peetud Eesti Jalgratturite Liidu seminaril, mis on mõeldud Eesti jalgrattaspordis tegutsevatele treeneritele, kohtunikele ja võistluskorraldajatele, räägiti rahvasportlaste seas levivast arusaamast, et hea vorm on võimalik nö. osta. Paraku ei anna paljud toidulisandid oodatud efekti ning kohati isegi vähendavad sooritusvõimet.

Samuti on suurtes kogustes toidulisandite tarbimise tulemuseks tihtipeale kallis uriin, mitte hea tulemus. Väikestel või keskmistel koormustel harjutav inimene ei vaja täisväärtuslikule toidule enam tuge ning enamasti on toidulisandite võtmine ebavajalik, teatab Eesti Jalgratturite Liit pressiteate vahendusel

SA Eesti Antidoping nõukogu liige Kristjan Port rõhutas ka seda, et tähelepanelik tuleks olla vähetuntud tootjate poolt valmistatud toidulisandite suhtes ning tooted, mis lubavad suurendada lihasmassi ja alandada rasvaprotsenti võivad sisaldada ka keelatud aineid.

Lisaks Portile esines seminaripäeva alguses Tallinna Ülikooli õppejõud ja doktorant Indrek Rannama, kes rääkis vastupidavussportlaste jõutreeningust ning erinevatest meetoditest, mida kestvusspordialade sportlased ära unustada ei tohiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles