Rapla mänedžer: mängisime ühe oma parima mängu üldse sel hooajal

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rapla korvpallimeeskond (sinises)
Rapla korvpallimeeskond (sinises) Foto: Rein Murakas

Rapla korvpallisõbrad seadsid sammud laupäeva õhtupoolikul Sadolini spordihoonesse, kus kohalik TYCO Rapla oli Eesti meistriliiga raames võõrustamas TTÜ meeskonda. Rapla võttis kodupubliku toel vajaliku 79:64 võidu.

Rapla mänedžer Jaak Karp oli oma meeskonna tegutsemisega väga rahul ning ei olnud positiivsete sõnadega kitsi: «Tahaksin kiita kogu võistkonda. Kõiki neid, kes statistika põhjal tegid hea mängu, aga ka teisi. Enne mängu selgus, et Andre Pärnal on pisike vigastus ja seetõttu oli meie algkoosseis teine. Me mängisime ühe oma parema mängu üldse sel hooajal. Esimesed kolm veerandit olid kaitses tõeliselt hästi mängitud. Kõik meeskond, vahetusmängijad ja põhiviisiku mehed, kõik panustasid väga hästi, oldi mängus sees ja aidati teisi. Võistkondlikus, millest on varasemalt puudus olnud, oli täna tagasi.»

Esimest veerandaega alustati tõusude ja mõõnadega mõlemalt poolelt. Kui algul sai kiire algedu kodumeeskond, siis veerandi keskpaigaks oli mõne punktiga peal juba TTÜ. Mida minut edasi, seda aktiivsemaks muutuks aga Rapla kaitse ning pisikesele pausile minnes oli Rapla juhtimas 26:11. Teisel kümnendil püsis vahe 10 punkti piirimail. TTÜ küll üritas vahet vähendada, kuid Rapla meeskond oli kindlam, võites esimese poolaja 37:25.

«Ma ei tea, millele me lootsime. Lootsime, et Pärna ei ole ja põhimees on väljas. Olime hästi uimased ja vastased said hasardiga oma mängu käima. Me eirasime oma põhimõtteid ja nõudmisi, aga samas Rapla mängis hea mängu. Nad on leidnud viimasel ajal end, nende vastu on meil raske saada, meil on vaja mängida mitte 80 või 90%-ga, vaid 100%-ga,» võttis Tiit Sokk kaotuse kokku.

Kolmandal veerandajal läks Rapla aga veelgi rohkem hoogu ning eduseis kasvas veelgi. Mehed mängisid meeskondlikult nii kaitses kui ka rünnakul ning TTÜ ei leidnud kuskilt selle vastu rohtu ja Rapla juhtis enne otsustavat kümmet minutit 61:38. Viimasel veerandil õnnestus Tallinna klubil küll vahet vähendada, kuid võit jäi siiski kodumeeskonnale tulemusega 79:64.

Võistkondlikult tegutsenud TYCO Rapla resultatiivseim oli 17 punkti toonud Sven Kaldre. Ziga Fifolt lisas 15 silma ja 10 lauapalli. Hea mängu tegi ka mängujuht Rait-Riivo Laane, kes viskas 8 punkti ja jagas meeskonnakaaslastele 9 korviga lõppenud söötu. TTÜ poolelt tõid suurimate korviküttidena Joonas Järvelainen ja Jaan Puidet 13 punkti. Erik Keedus lisas 12 ning Mooses Kaja 11 silma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles