Neymari skandaal jätkub: Barcelonat süüdistatakse altkäemaksu pakkumises

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neymar treeningul.
Neymar treeningul. Foto: SCANPIX

Advokaat, kes esindab firmat DIS Esporte, millele kuulub osa Brasiilia jalgpallitähe Neymari õigustest, väidab, et Barcelona pakkus suvel brasiillast ostes mitme miljoni euro ulatuses altkäemaksu.

Neymari suvine siirdumine kodumaalt Santosest Barcelonasse on äratanud pettusekahtluse. Hiljuti astus ametist tagasi Barcelona president Sandro Rosell, kuna tema vastu esitati süüdistus klubi rahaliste vahendite väärkasutamises. Nüüd väidab firma DIS advokaat, et Kataloonia klubi pakkus talle raha, kui ta nõustub süüdistust mitte esitama.

«Barcelona pakkus nelja miljonit eurot, kui ma suu kinni hoian ja neid kohtusse ei kaeba. Pakkumine tehti André Cury kaudu ning kinnitati, et sel juhul pole neil meie vastu rohkem pretensioone,» lausus Moreno väljaandele La Xarxa. Cury on Barcelona heaks töötav agent, kes tegeleb Lõuna-Ameerikast pärit mängijate üleminekutega.

Moreno kinnitas ühtlasi, et nädala alguses väljaandes AS avaldatud uudis vastab tõele. «DIS on Brasiilias juba esitanud hagi Barcelona, Neymari ja Wagner Ribeiro (brasiillasest agent – toim) vastu ning nüüd pöördume ka Hispaania kohtusse. Kui Sandro Rosell pole midagi valesti teinud, miks ta siis ametist taandus? See on väga kummaline käik. Nõuame oma 40-protsendilist osa Neymari üleminekutasust. Tunneme, et Neymar ja tema isa on meid petnud. See teeb meid kurvaks,» lausus Moreno.

«Arvasime Neymari isast varem väga hästi – oleme Neymari ja tema perekonda palju aidanud. Real Madrid pakkus palju rohkem raha kui Barcelona. DISi aga ei teavitatud läbirääkimistest kummagi klubiga, ei Barca ega Madridiga. Kogu tegevus käis meie selja taga,» kurtis Moreno.

Rosell on korduvalt kinnitanud, et Barcelona maksis Neymari eest 57 miljonit eurot – 17 miljonit brasiillase endisele koduklubile Santosele ja 40 miljonit firmale Neymar&Neymar, mis kuulub jalgpalluri isale. Väidetavalt on Barcelona aga tasunud Neymari eest kokku hoopis tervelt 12 arvega ning tehingu kogusumma ulatub 95 miljoni euroni, mis teeks brasiillasest maailma kõige aegade kalleima mängija.

Kui leiab tõendamist, et tegu oli tehingu osaga, peab Barcelona ka kogu ülejäänud summalt tasuma kõik maksud. DIS, kellele kuulus 40 protsenti Neymari mängijaõigustest, väidab, et neile maksti 40% ehk 6,8 miljonit eurot Santosele tasutud summast, Neymari perele makstud rahast ei jõudnud nendeni aga pennigi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles