Plangi hea sõidu Läti rallil nullis äratuskell

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel peeti Lätis Liepajas autoralli ERC-sarja teine etapp, kus tegid kaasa ka kolm Eesti rallipaari - Timmu Kõrge - Erki Pints (Ford Fiesta R5), Siim Plangi - Marek Sarapuu (Mitsubishi Lancer Evo X) ja Raul Jeets - Andrus Toom (Ford Fiesta R5).
Nädalavahetusel peeti Lätis Liepajas autoralli ERC-sarja teine etapp, kus tegid kaasa ka kolm Eesti rallipaari - Timmu Kõrge - Erki Pints (Ford Fiesta R5), Siim Plangi - Marek Sarapuu (Mitsubishi Lancer Evo X) ja Raul Jeets - Andrus Toom (Ford Fiesta R5). Foto: Timo Anis

ERC-sarja kavasse kuuluval Läti rallil head sõitu teinud Eesti rallipaar Siim Plangi - Marek Sarapuu võimalik ilus lõppkoht läks kaduma, sest kohtunikud olid sunnitud tänase teise võistluspäeva alguses nende tulemuse tühistama. Põhjus oli ütlemata õnnetu ja ühtlasi jabur.

Plangi-Sarapuu tiimi Facebooki külg selgitab juhtunut järgnevalt: «Siim ja Marek on kohtuniku otsusega võistluselt eemaldatud, sest nad jäid starti 16 minutit hiljaks. Kui oleks jõudnud 1 minut varem, siis oleks saanud lihtsalt ajakaristuse, aga reeglid on reeglid.

Miks hilineti? Inimlik prohmakas – äratuskell oli pandud valele ajale. Võite isegi arvata, kui pettunud on kogu meeskond, Siim ja Marek paluvad fännide käest vabandust ja tänavad kõiki kaasaelajaid. Oli ju tegelikult ilus ralli... kuni tänase hommikuni. Esimene katse sai küll kaasa sõidetud ja seal isegi parim aeg välja sõidetud, peale mida tuligi otsus.»

Eestlased jätkavad küll sõitu, ent seda juba väljaspool arvestust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles