Kaheksa möödalasku teinud Tomingas lõpetas 15. kohaga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuli Tomingas.
Tuuli Tomingas. Foto: Andreas Nigol

Tšehhis Nove Mestos toimuvatel laskesuusatamise juunioride Euroopa meistrivõistlustel sai üleeile kulla võitnud ja tänu sellele täna esikohalt rajale läinud Tuuli Tomingas 10 km jälitussõidus 15. koha. Kõrgemat kohta saavutada ei lubanud tiirudes tehtud kaheksa möödalasku.

Tomingas pääses rajale 16 sekundit enne esimest jälitajat, venelannat Svetlana Mironovat. Esimesse tiiru tuli Tomingas liidrina, alustas laskmist hästi, ent viimane lask läks mööda ja tuli minna trahviringile, vahendab biathlon.ee.

Teisele ringile läks Tomingas koos Mironovaga, kuid oli aasta vanemast konkurendist suusarajal aeglasem ja teiseks lamadestiiruks oli nende vahe juba 20 sekundit. Koos Tomingaga jõudsid tiiru ka Luise Kummer (Saksamaa) ja Uljana Kaiševa (Venemaa). Tiirus tuli tagasilöök – Tomingas eksis kahel, konkurendid ühel lasul. Uueks liidriks tõusis kõik märgid tabanud Jevgenia Pavlova (Venemaa), Tomingas langes kaheksandaks.

Esimest korda püstitiiru tulles oli Tomingas üheksas, kaotades liidritele juba rohkem kui minutiga. Tabamata jäi kaks märki ja loovutada tuli veel üks koht. Viimasel tiiruskäigul eksis Tomingas veel kolmel lasul. Finišis oli ta 15., kaotades kulla võitnud Mironovale 3.16,9.

Teistest Eesti tüdrukutest sai Meril Beilmann 34. koha. Ta pidi sõitma üheksa trahviringi ja kaotas võitjale 7.41,4. Susan Külm ja Kelly Vainlo kaotasid liidritele ringiga, olles sel hetkel vastavalt 48. ja 54. kohal. Esimese kahe tiiruskäiguga jäi Külmal tabamata neli ja Vainlol üheksa märki.

Neli trahviringi sõitnud Mironova võiduaeg oli 33.54,7. Hõbeda sai viiel trahviringil käinud Kaiševa (+12,9), pronksile tõusis täna tiirus kindlat kätt näidanud ja vaid ühel lasul eksinud austerlanna Dunja Zdouc (+19,0).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles