Masendav ülekaal: Seahawksi kaitse purustas Broncose rünnaku

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Russell Wilson, võitja.
Russell Wilson, võitja. Foto: Reuters/ScanPix

Ameerika jalgpalli liiga NFLi tänavusel finaalmängul, Super Bowl XLVIII, oli väljakul justkui vaid üks meeskond. Parima kaitsega tiim Seattle Seahawks purustas 42:8 parima rünnakuga satsi Denver Broncose ja sai esmakordselt Vince Lombardi trofee enda valdusse.

Mängu eel oli soosik, kuigi napilt, Broncos tänu viiendat korda NFLi hooaja väärtuslikumaks mängijaks valitud Payton Manningule. Talle astus vastu võibas Seahawksi kaitse ja verinoor, teist aastat NFLis mängiv quarterback Russell Wilson.

Sel hooajal NFLi väärtuslikumaks mängijaks valitud ja kõikvõimalikke rekordeid purustanud Manning alustas Super Bowli rekordile kaasa aidates – tal tekkis kohe esimesel rünnakul tsentriga ebakõla. Too viskas palli tagasi valel ajal ning mänguvahend lendas üle Manningi pea Broncose väravatsooni – safety ja kaks punkti Seahawksile. Kulunud oli 12 sekundit, nii kiirelt pole Super Bowlil veel skooritud. Reeglitele vastavalt sai palli Seahawks ja järgneval rünnakul kirja ka löögivärava.

5:0 Seahawksile.

Kui sul on vastas tugevaim kaitse, on rünnata raske. Broncos ei suutnud kolme katsega 10 jardi läbida, pall Seahawksile, kes piirdus siiski vaid löögiväravaga.

8:0 Seahawksile.

Pall taas Manningi käes, ja valesööt! Seahawksi rünnak lõppeb Marshawn Lynchi väravajooksuga poole jardi kauguselt.

15:0 Seahawksile!

Broncose rünnak. Manning oli rütmi kätte saamas, kui Seahawksi kaitse jälle tõsiselt tööle asus. Manningut segati, söödetud pall laperdas õhus ja lõigati vahelt! Malcolm Smith jooksis touchdowni.

22:0 Seahawksile!

Denver sai poolaja lõpus rünnaku niivõrd-kuivõrd käima, kuid ühtäkki otsustati löögivärava asemel neljandal katsel kolme jardi läbida. Mõistagi astus vahele Seahawksi kaitse ja sai palli, mida hoidis poolajavileni.

Keda ühe tiimi ülekaal ei huvitanud, võis vaadata legendaarseid reklaame, mis maksid 4 miljonit dollarit 30 sekundi eest ja kus sain näha püksata David Beckhamit ja loomade armastust – pull viidi lehmade juurde, mõistagi õige autoga.

Veelgi legendaarsema poolajashow ajal möllasid väljakul Bruno Mars ja Red Hot Chili Peppers.

Denveri seis oli hapu, varem polnud Super Bowlil keegi tulnud välja enam kui 10-punktisest kaotusseisust pärast poolaega.

Esimene asi oli Denveril peatada Seahawksi poolaja esimene rünnak. Tühjagi. Suisa vastupidi. Lahtilöögist sai palli Percy Haevin ja jooksis touchdowni. Aega kulus vaid 12 sekundit!

29:0 Seahawksile!

Järgmiste rünnakutega ei skoorinud kumbki. Ja siis – ei mingit üllatust enam – löödi Denveri püüdjal pall käest, mille sai endale Malcolm Smith. Ning siis näitas Wilson, et on mängumees – mitu supersöötu ja viimane neist Jermaine Kearsile, kes murdis läbi Denveri kaitse. Touchdown!

36:0 Seahawksile!

Poolaja viimastel sekunditel sai Manning viimaks hakkama – söötis touchdowni Demaryius Thomasele. Ka 2-lisapunktiüritus õnnestus.

36:8 Seahawksile.

Seejärel oli taas Seahawksi ja Wilsoni kord – paar söötu ja touchdown. Broncos mängib kohutavat pehmet mängu.

42:8 Seahawksile!

Lõpp oli nagu säärastele mängudele kohane – üks ei suutnud, teine ei tahtnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles