Lauda: Ecclestone’i kriitika on totter

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Ecclestone (vasakul) ja Niki Lauda.
Bernie Ecclestone (vasakul) ja Niki Lauda. Foto: SCANPIX

Mercedese vormel-1 meeskonna juhtkonda kuuluv Niki Lauda leiab, et sarja õiguste omaniku Bernie Ecclestone’i hiljutine kriitika sarjas toimuvate tehniliste muutuste aadressil on arusaamatu.

«Ma ei mõista Bernie juttu. Otsus uute mootorite kasutamiseks võeti vastu üheskoos ja juba viis aastat tagasi. On täiesti jabur seda praegu kritiseerida,» sõnas Lauda väljaandele Bild.

Ecclestone kurtis eelmisel nädalal Sportsmailile antud intervjuus, et uute V6-turbomootorite kasutuselevõtt on rumal samm. «FIA ja meeskonnad nõudsid neid uusi mootoreid. Aga kui nad tahavad niimoodi võidu sõita, siis mingu ja osalegu Le Mansis. Räägitakse kütuse säästmisest. Aga selle jaoks pole vaja uusi mootoreid. Pigem muretsegu endale võistluste ajaks väiksemad vagunelamud. Siis ei peaks niisugune hulk veokeid mööda Euroopat ühelt etapilt teisele sõitma. Mercedese kraami veab igale poole 23 autot. Kui nad tõesti tahavad kütust kokku hoida, siis lõpetagu pigem selline asi ära,» kurjustas Ecclestone.

Lisaks polnud ta rahul, et V8-mootorite asemele tulnud V6-jõuallikad teevad varasemast hoopis vaiksemat häält. «Inimesed tahavad müra – midagi erilist, selles seisnebki kogu vormel-1 sarja olemus. Vormel-1 elab kiiruse ja glamuuri kuvandi najal. Ning inimesi tõmbavad ligi maailma kõige lärmakamad ja kiiremad autod.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles