Suuskadest ilma jäänud Kowalczyk sarjas Eesti hooldemehi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justyna Kowalczyk.
Justyna Kowalczyk. Foto: SCANPIX

Poola üks suuremaid medalilootusi, murdmaasuusataja Justyna Kowalczyk on mõned päevad enne Sotši olümpiamängude algust hädas kõikvõimalike probleemidega – jalavigastus sunnib neelama valuvaigisteid ja suusatrenni ei saa samuti teha, sest kogu varustus on teel Sotši kuhugi rändama läinud.

Kowalczyk ootas pühapäeval Sotšis asjatult oma kraami ning kirus seejuures ka oma hooldemehi, kelle hulgas on mitu eestlast. «Kadunud on 133 paari suuski, aga ka määrded, tarvikud ja riided. Hooldemehed on juba paar päeva siin olnud, aga neil pole mitte midagi teha. Mul on alles vaid see suusapaar, millega võistlesin viimasel MK-etapil Toblachis,» sõnas poolatar SVTle.

«Kõigeks tuleb valmis olla,» pahandas ta hooldemeeste tegevust hinnates. «Osa asju oleks tulnud igaks juhuks eraldi kohale saata, aga nemad pakkisid kõik ühte konteinerisse. Ja nüüd ongi kõik läinud!»

Kowalczyk, kes postitas eelmisel nädalal Facebooki foto oma ülespaistetanud jalast, kurtis ka, et vigastus vaevab teda endiselt. «Toblachi võistlus ei tulnud hästi välja, sest hommikusöögiks sõin terve hunniku valuvaigisteid, sellest tekkis aga omakorda kõhuvalu. Jala- ja kõhuvaluga ei olnud võimalik normaalselt sõita,» sõnas 10 km klassikadistantsil viienda koha saanud ja võitjale Marit Bjørgenile 47,2 sekundiga kaotanud Kowalczyk. «Jätsin endast kõik rajale ning võistluse järel olin väga pettunud ja masenduses.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles