Soome koondise salarelv NBA tähtede vastu - suure suuga füsioterapeut

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Los Angeles Lakersi füsioterapeut Marko Yrjövuori koos Kobe Bryantiga.
Los Angeles Lakersi füsioterapeut Marko Yrjövuori koos Kobe Bryantiga. Foto: Twitter / Marko Yrjövuori

Tiitlikaitsja USAga korvpalli MMil samasse alagruppi loositud Soomel on olemas vähemalt üks salarelv, et NBA tähtedele vastu hakata – füsioterapeut Marko Yrjövuori.

44-aastane soomlane on juba aastaid tegutsenud Los Angeles Lakersi meeskonna juures ning lubas pärast loositulemuste selgumist MTV3-le, et kavatseb hakata Soome korvpallikoondise kohta NBAs hirmujutte levitama. «Võib päris kindel olla, et minult hakatakse Soome kohta uurima. Aga usun, et pruugin ise rohkem suud kui keegi teine. Panen ameeriklased pinge alla, räägin neile Soomest ja soomlastest hirmu- ja õuduslugusid,» lõõpis Yrjövuori.

Juba kümme aastat Lakersisse kuulunud Yrjövuori, kelle põhiülesanneteks on mängijate lihaste eest hoolitsemine ja vigastatud mängijate abistamine, on ühe NBA tähe juba Soome koondise abiga paika pannud – nimelt vedas Lakersi keskmängija Pau Gasol temaga kihla, et Soome ei jõua MMile. «Mina väitsin, et jõuab ikka küll, ja võitsin õhtusöögi,» sõnas Yrjövuori.

Soomlase sõnul on ka tema saanud tänu kodumaa koondise edule mullustel Euroopa meistrivõistlustel natuke aupaistet nautida. «See on ikka üks pagana kõva saavutus. Mulle soovitakse alatasa õnne, samas aga imestavad kalifornialased kogu aeg, kuidas see ometi võimalik on,» naeris Yrjövuori. «Samas kiidetakse väikest Soomet alati väga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles