Eesti tennisenaiskond kohtub kodusel turniiril Namiibia ja Armeeniaga

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti esinumber Kaia Kanepi.
Eesti esinumber Kaia Kanepi. Foto: SCANPIX

Eesti tennisenaiskond kohtub sel nädalal koduväljakul toimuval Fed Cupi Euro-Aafrika III tsooni turniiril alagrupimängudes Namiibia ja Armeeniaga.

Namiibiaga mängib Eesti homme (kell 16.00) ja Armeeniaga reedel (kell 16.00). Edasi poolfinaali pääseb vaid alagrupi võitja. Poolfinaalis ootab kolmiku parimat C-alagrupi esimene naiskond, C-alagrupis mängivad Taani, Norra ja Madagaskar.

B-grupis kohtuvad omavahel Kreeka, Moldova ja Küpros, D-grupis Iirimaa, Malta ja Island. Poolfinaalid mängitakse laupäeval. Finaali turniiril kavas ei ole, kuna mõlemad poolfinaali võitjad tagavad endale pääsme Euro-Aafrika II tsooni.

Eesti koondisesse kuuluvad kodusel turniiril Kaia Kanepi, Anett Kontaveit, Eva Paalma ja Tatjana Vorobjova, koondise kapten on Maret Ani. Turniirist näeb otsepilti Postimees.ee vahendusel.

Fed Cup on maailma suurim rahvusvaheline naiskondlik tenniseturniir, millest võtavad  osa ligi 100 riigi võistkonnad. Kõrgeima asetusega on kaks maailma gruppi, millele  järgnevad piirkondade kaupa jaotatud 3 tsooni – Lõuna- ja Põhja-Ameerika, Aasia/Okeaania ja Euro/Aafrika. Euro/Aafrika tsooni alagrupis on omakorda kolm gruppi, teistes kaks gruppi.

Eesti naiskonna edukaim sooritus Fed Cupil jääb aastasse 2010, mil jõuti kõrgeima maailmagrupi play-off`idesse pärast üheksat järjestikust võitu eelnenud alagruppides. Koguvõitude osas on Eesti edukaim selles sarjas Maret Ani, kes tänavu osaleb võistlusel kaptenina. Ka Kaia Kanepi on sarja võistlustel silma paistnud heade tulemustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles