Arsti hoiatus: Schumacher võib ka ärkvel olles koomasse jääda

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher.
Michael Schumacher. Foto: SCANPIX

Kunstlikust koomast äratatava seitsmekordse vormel-1 sarja maailmameistri Michael Schumacheri seisundist pole viimastel päevadel värskeid teateid saabunud ning kuigi Prantsusmaa arstide kohaselt on kuulsa sakslase reageeringud olnud positiivsed, siis üks Saksamaa professor on hoiatanud, et Schumacher võib jääda püsivasse koomasse ka ärkvel olles.

45-aastast Schumacherit hakati eelmisel nädalal koomast välja tooma ning esimeste teadete kohaselt suutis ta käsu peale silmi pilgutada. Vormelilegendi ravivate arstide sõnul on Schumacheri esimeste reageeringute tulemus igati positiivne, ent Hamburgi arst professor Heonzpeter Moeck on hoiatanud, et kunstlikust koomast väljatoomine ei pruugi veel tähendada, et kuulsa sakslasega on kõik korras.

«Kahjuks on olemas risk, et kunstlikust koomast väljatuleku järel on patsient ka ärkvel olles koomas. See tähendab, et ta on püsivas vegetatiivses seisundis, mis tähendaks, et Schumacher oleks selle tagajärjel halvatud,» selgitas Moeck.

Daily Mirrori väljaande kohaselt on Schumacheri naist Corinnat ja tema lapsi Gina Maried ja Micki hoiatatud, et kui vormelilegend tuleb teadvusele, võib ta vajada taastumiseks pikka aega.

Schumacher kukkus 29. detsembril Prantsuse Alpides suusatades ja sai selle tagajärjel tõsise peavigastuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles