Kõik eestlased lõpetasid Prantsusmaal peagrupis

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Jõeäär.
Gert Jõeäär. Foto: Mihkel Maripuu

Eile Prantsusmaa lõunaosas alanud rattaspordi mitmepäevasõidu Etoile de Besseges (UCI kategooria 2.1) avaetapi võitis belglane Sander Helven (Topsport Vlaanderen-Baloise). Kõik kolm stardis olnud eestlast lõpetasid etapi peagrupis.

Kohe 154,5 kilomeetri pikkuse võrdlemisi tasase maa etapi alguses õnnestus kuuel mehel peagrupist põgeneda. Benoît Jarrier (Bretagne-Séché Environnement), Laurens De Vreese (Wanty-Groupe Gobert), Michael Goolaerts (Vérandas Willems), Sander Helven (Topsport Vlaanderen-Baloise), Boris Dron (Wallonie-Bruxelles) ja Marcus Christie (An Post-ChainReaction) kasvatasid edu peagrupi ees vahepeal ligi 9 minutile, vahendas rattaprofid.ee.

50 kilomeetrit enne finišit läks jälitav peagrupp pooleks ning see segas ka jooksikute püüdmist. Vahe vähenes jooksikutega küll jõudsalt, kuid võitja selgitasid ikkagi jooksikud.

Etapi võitis Helven, teise koha sai De Vreese ning kolmas oli Jarrier. Grupifiniši 7. kohale võitis sakslane John Degenkolb (Giant-Shimano). Peagrupp, kus ka kõik kolm eestlast, kaotas võitjale finišis 22 sekundit.

Oma meeskonna parimana sai Alo Jakin (BigMat-Auber) kirja 32. koha, Rein Taaramäe (Cofidis) sai 56. koha ja Gert Jõeäär (Cofidis) 71. koha.

Täna on tuuril kavas 149 kilomeetri pikkune etapp. Velotuur lõpeb pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles