Šmigun-Vähi arst: magame rahulikult, sest pole midagi vääralt teinud

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Mardna.
Mihkel Mardna. Foto: Toomas Huik

Venemaa portaal Ves Sport avaldas eile õhtul artikli, milles väidetakse, et ühe või kahe Eesti murdmaasuusataja dopinguproov Torino olümpialt on kordusproovis andnud positiivse näidu.

Portaali andmetel on positiivse proovi andnud sportlaste hulgas üks või kaks Eesti murdmaasuusatajat ning tõenäoliselt on nendeks Torino mängude medalivõitjad. Eesti sportlased võitsid Torinost kolm medalit - Kristiina Šmigun-Vähi sai kaks kulda ja Andrus Veerpalu ühe kulla.

2006. aastal Šmigun-Vähi tiimis arstina töötanud, praegune Eesti olümpiakoondise arsti Mihkel Mardna sõnade kohaselt pole neil midagi karta, kuna kõik tehti omal ajal korrektselt.

«Ma pole väga täpselt kursis kõigi nende süüdistustega. Olen kuulnud, et keegi ajakirjanik rääkis, et kellegi Eesti suusataja Torino olümpial võetud dopinguproov olevat osutunud positiivseks. Poleks korrektne kuulujutte kommenteerida, vaid tuleks oodata asjale ametlikku kinnitust,» rääkis Mardna Postimehele. «Samas on säärased süüdistused ebameeldivad kõigile, kes tol olümpial osalesid. Võin enda ja Kristina tiimi nimel kosta: «Magame rahulikult, sest pole midagi vääralt või halvasti teinud.»»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles