Eesti triatleedid asuvad olümpiakohti püüdma

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Latin
Aleksandr Latin Foto: Eesti Triatloni Liit

Rahvusvaheline Triatloni Liit ITU avaldas 2016. aasta Rio de Janeiro suveolümpiamängude kvalifikatsioonisüsteemi, mille alusel hakkavad olümpiakohti jahtima ka Eesti triatleedid eesotsas Aleksandr Latini ja Kaidi Kiviojaga.

Kokku lastakse Rios triatloni olümpidistantsi starti 55 mees- ja 55 naistriatleeti. Seejuures saab iga Rahvusvahelise Olümpiakomitee liikmesriik olümpiale maksimaalselt välja panna kas  kaks või kolm kvalifikatsioonisõela läbinud triatleeti. Kolme triatleedi ülesandmise võimalus on üksnes neil liikmesriikidel, kes triatloni edetabelis on riikide arvestuses esikaheksa seas.

Kõik triatleedid, kes olümpiamängudele kvalifitseeruda tahavad, peavad olema täitnud vähemalt ühe alljärgnevatest tingimustest:

·         saavutama kvalifitseerumiseks vajaliku finišikoha 2015. aasta ITU olümpiakvalifikatsiooni kontinentaaletapil;

·         saavutama kvalifitseerumiseks vajaliku finišikoha 2015. aasta ITU olümpiakvalifikatsiooni maailmaetapil;

·         olema ITU olümpiakvalifikatsiooni edetabelis 140 parema hulgas;

·         olema 2015. aasta ITU maailmakarikasarja edetabelis 140 parema hulgas;

·         olema ITU punktitabelis 140 parema hulgas.

Lisaks eeltoodule on olümpiakoht tagatud ka korraldajamaa ühele mees- ja ühele naistriatleedile, samuti jagatakse kaks kohta ka wild-card´i alusel.

2016. aasta suveomümpiamängude kvalifikatsiooniperiood algab ametlikult 15. mail 2014. aastal ning annab sportlastele olümpiakoha kindlustamiseks aega täpselt kaks aastat. Tänavune esimene kvalifikatsioonivõistlus leiab aset Jaapanis, World Triathlon Yokohomal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles