Tänak: pingutasime päris kõvasti, kuid üle piiri minekuid polnud

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Rootsi rallil.
Ott Tänak Rootsi rallil. Foto: Andre Lavadinho

Reedene päev Rootsi MM-rallil kujunes paljudele sõitjatele päris keeruliseks. Sulailm tähendas pehmeid ja kruusaseid teeolusid, sõitjad kippusid katseid kohati sügisel sõidetava Wales'i ralli omadega võrdlema ja rajalt välja sõites jäid masinad raskelt märja lume sisse kinni.

Täna sõidetud katsed on samad, mida sõideti ka eelmisel aastal, tegu oli pikemate ja raskemate katsetega kui päev varem. Ott Tänak ja Raigo Mõlder (Ford Fiesta RS WRC ) lõpetasid päeva viiendal kohal. Kergete killast päev neile polnud, kuid kokkuvõtvalt saab öelda, et õpiti taas palju ning arengus ja omavahelises koostöös astuti suur samm edasi.

Kokku sõideti täna 9 kiiruskatset, millest esimesed kaheksa jäid Hagfors'ist ida poole. Pikematele katsetele lisaks läbiti kahel korral 1,87 kilomeetrine Hagfors Sprint katse. Päeva lõpetas Hagforsist 85 kilomeetri kaugusel olevas Karlstadis sõidetud publikukatse.

Päeva alustasid Ott Tänak ja Raigo Mõlder Lesjöforsi katse esimesel läbimisel kuuenda ajaga, järgmisel Fredriksbergi katsel oli neil viies aeg. Päeva pikimal, 22,76 kilomeetrisel Rämmeni katsel oli eestlastel seitsmes aeg. Enne hoolduspausi oli Hagfors Sprint katse, kus sõideti neljas aeg. Pärastlõunal sõideti samad katsed taas korra läbi. Lesjöforsi teisel läbimisel neljas aeg (+12,6 s) ja eestlased tõusid neljandaks, mööda Mikko Hirvonenist ja Jarmo Lehtinenist (Ford Fiesta RS WRC) Fredriksbergi teisel läbimisel seitsmes aeg (+17,3 s) ja Hirvonen lükkas Oti ja Raigo taas viiendaks. Rämmeni teisel läbimisel kuues aeg (+17,6) ning Hagfors Sprint teisel läbimisel üheksas aeg (+4,3 s). Päeva viimasel Karlstadi publikukatsel läks kirja kuues aeg (+3,4 s).

«Päeva esimene pool oli päris keeruline, esimesel katsel tegime kitsal osal spinni ja sinna kadus aega. Lisaks oli udu ja mõnel korral kadus legendist järg ära. Üsna keeruline oli see hommik. Lõunases hoolduses istusime Raigoga maha ja vaatasime katsed üle ja saime aru mida ja kuidas parandada. Päeva teine pool oli juba palju parem, kuid katsetel oli kruus väljas ja siis pidi rohkem mõtlema rehvile, sõitma sujuvamalt, meie rehvid kestsid korralikult. Võib öelda, et sõitsime samas tempos, mis eile, kuid katsed olid kõvasti keerulisemad. Pingutasime päris kõvasti, kuid üle piiri minekuid polnud. Kokkuvõtvalt olen tänase päevaga rahul,» rääkis Ott Tänak.

Peale reedest päeva on Ott Tänak ja Raigo Mõlder ralli viiendal kohal, liidrikohal on Jari-Matti Latvala ja Miika Anttila (Volkswagen Polo R WRC), kelle edu tiimikaaslaste Andreas Mikkelseni ja Mikko Markkula ees on 3,6 sekundit. Kolmandal kohal on Mads Ostberg ja Jonas Andersson (Citroen DS3 WRC), kellel kaotust liidrile 43 sekundit. Neljandad Hirvonen-Lehtinen, kaotus liidrile 1.02,7 ja edu Ott Tänaku ning Raigo Mõlderi ees on 6 sekundit.

Laupäeval sõidetakse Rootsi MM-rallil kaheksa kiiruskatset, millest Hara katse oli Rootsi rallil kasutusel aastal 2007, Torntorp'i ja Vargåsen'i katsed olid kasutusel eelmine aasta ja Värmullsåsen täies mahus aastal 2011 ja osaliselt eelmise aasta Rootsi rallil. Katsete kogupikkus on laupäeval 141,16 kilomeetrit ja esimene auto stardib esimesele katsele kell 9.00 Eesti aja järgi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles