Seli pahane: Port teeb show’d

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neinar Seli.
Neinar Seli. Foto: Peeter Langovits

Neinar Seli, EOK president ja Eesti Antidopingu nõukogu liige, oli pahane Kristjan Pordi peale, kes väitis, nagu oleks dopingukütid omavahel tülis ja jagunenud kahte leeri: «Midagi niisugust ei ole, küll teeb Port ühe-mehe-show’d.»

Port kritiseeris Selit, kes trügis vastupidi rahvusvahelisele tavale EOK esindajana Eesti Antidopingu nõukogusse.

«Läksin nõukokku pooleks aastaks, et saada selgust, mis selles asutuses toimub. EOK kui Eesti Antidopingu asutaja on saanud palju kaebusi. Nüüd olen ära näinud, mis ja kuidas, ning teen järgmisel EOK täitevkomiteel – märtsi lõpus või aprilli alguses – kokkuvõtte ja astun tagasi. Samaga pakun välja nõukogu uued liikmed.»

Port rääkis Postimehele, kuidas Eesti Antidopingu nõukogu ei soovinud Andrus Veerpalu asjus WADA-le ega FISile järelepärimisi esitada.

Seli lükkas väite ümber: «Ajame ühte asja. Ma ei saa aru, kes on Pordi vastasleer? See mees teeb oma show’d. On Pordi arvamus ja vale arvamus. Mul on olemus meilivahetus temaga, mis räägiks nii mõndagi, aga ma ei hakka meedia kaudu konflikte lahendama. Aga Port valetab, ja valemängijate suhtes olen ma väga printsipiaalne.»

Paraku on Port ainus, kes Eesti Antidopingus asja jagab. Kui Postimees vestles hiljuti teiste nõukogu ja distsiplinaarkolleegiumi liikmetega, siis nood ei olnud WADA koodeksit, mille järgi käitumine on kohustuslik, isegi kaugelt näinud.

«Tõsi, Eesti Antidopingus on kompetentsi vähe ja ma tahan seda juurde tuua. Eks omal ajal jagati kohti nõnda, et kes nõukogusse, kes distsiplinaarkolleegiumisse. Meil polnud varem tõsiseid juhtumeid, puudub kogemus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles