Port antidopingu nõukogu tööst: mida karmimad me oleme, seda puhtam on sport

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Port.
Kristjan Port. Foto: Priit Simson

Postimehe olümpiastuudio tänahommikuses saates külas käinud Eesti Antidopingu nõukogu liige Kristjan Port kommenteeris viimaste päevade sündmuste kohta, et dopingukasutamises süüdistatud Kristina Šmigun-Vähi käitumine ning avalik pöördumine olid igati õigustatud.

Kolmapäeva õhtul avaldas Vene portaal Ves Sport artikli, milles teatati, et 2006. aasta Torino olümpial andsid Eesti sportlased positiivseid dopinguproove ning ilmselt on tegemist medalivõitjatega. Torinos kaks kuldmedalit võitnud Kristina Šmigun-Vähi esines seepeale neljapäeva õhtul avaliku pöördumisega, milles teatas, et pole kunagi keelatud aineid kasutanud ning kavatseb enda eest lõpuni võidelda.

Porti hinnangul oli Šmigun-Vähi käitumine ja enda kaitsmine igati õigustatud. «Kristiina on avalikkuse poole pöördunud sõnumiga, et tal lasub dopingukahtlus ja ta kavatseb enda eest seista, see on täiesti normaalne käitumine,» avaldas Port arvamus.

Eesti Antidopingu nõukogu liikmena selgitas Port ka nõukogu tööd ning ütles, et nende kohus on välja selgitada tõde. «Mina ei kaeva kuskil, aga meie kohus on selgitada, mis on toimumas. Rahvusvaheline olümpiakomitee on see, kes kaevab, ja nemad peavad tagama puhta spordi. Meie võime endale esitada kontrollküsimuse, et kui samasugust infot oleks avaldatud norralase kohta, kas me oleksime sama tagasihoidlikud. Puhas sport saab olla ainult puhas sport. Mida karmimad me oleme, seda puhtam on sport,» lisas Port.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles