Astok: Ansipi osalemist olümpial tuleks vaadata ka piirileppe kontekstis

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip Sotši olümpiamängude avatseremoonial.
Peaminister Andrus Ansip Sotši olümpiamängude avatseremoonial. Foto: Liis Treimann

Reformierakondlane Hannes Astok rõhutas, et peaminister Andrus Ansipi osalemist Sotši olümpiamängudel tuleks vaadata muu hulgas ka piirileppe kontekstis.

«Need suured vaidlused, mis on viimastel päevadel käinud peaministri osalemise üle olümpiamängudel, seda teemat peaks vaatama laiemas kontekstis,» toonitas Astok Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Ärgem unustagem, et 18. veebruaril tahab Eesti Moskvas Venemaaga sõlmida piirileppe,» meenutas Astok.

«Kui tahame ühelt poolt piirilepet ja teisalt oleksime demonstratiivselt teatanud, et ei osale olümpial, oleks ilmselt ka seltsimees Lavrovil (Vene välisminister - toim.) olnud vaja 18. veebruaril kuskil mujal olla,» pakkus Astok.

Viimase nädala on Eestis sotsiaalmeedias ja ajakirjanduses palju vaieldud küsimuse üle, kas peaminister Andrus Ansip peaks ikka osalema olümpiamängude avatseremoonial ning kas ja kuidas on tal seal võimalik oma ametikoht peaministrina spordihuvilisest Andrus Ansipist lahus hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles