Pesamuna Talihärm: marssisin avamisel staadionile ja läksin kohe tagasi hotelli

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johanna Talihärm
Johanna Talihärm Foto: Liis Terimann

Eesti laskesuusatamise koondise kõige noorem liige Johanna Talihärm kindlustas endale olümpia pääsme viimasel hetkel, ent vaatamata ühe unistuse täitumisele, võtab ta eelseisvaid starte nagu tavalist võistlust.

Olümpia algas Talihärmi jaoks väsitava lennureisiga. Koos Grete Gaimiga alustati Tallinnast teekonda neljapäeva õhtul, olümpialinna jõuti aga alles eile hommikul. Vaatamata magamata ööle, marssisid piigad eile õhtul olümpiamängude avatseremoonial Eesti koondislastena staadionile.

«Avamist ennast ma ei näinud. Pärast sissemarssi lubati sportlased tribüünile istuma, kuid need, kes soovisid, võisid hotelli tagasi minna. Olin väga väsinud ja läksin kohe minema,» rääkis Talihärm. «Võistlus ja selleks valmistumine on ikka olulisem, kui avapidu.»

20-aastane laskesuusataja usub, et on oma tänavuse hooaja parimas vormis. Seda tõestas olümpiapileti taganud võistlus IBU karikasarjas, aga ka viimases treeningulaagris korraldatud kontrollstart.

Viimase nädala, enne olümpiale sõitmist, veetis Talihärm kodus. Kuna Tallinnas pole laskesuusatajatel kusagil lasta, pidas ta selles valdkonnas nädalase pausi. Suusatamiseks oli aga võimalusi küllaga. «Väikese vahe oleksin laskmistreeningutesse teinud nagunii, tavaliselt on see mulle hästi mõjunud,» märkis Talihärm.

  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles