Kõiv: ükskord pidid eksimused tulema ja paraku juhtus see täna

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauri Kõiv
Kauri Kõiv Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

«Kahe päevaga tegin treeningutel 150 lasku ja eksisin vaid korra. Ükskord pidid eksimused tulema ja paraku tulid need just täna,» sajatas laskesuusatamise sprindidistantsil kolm möödalasku teinud ja 54. kohaga leppinud Kauri Kõiv. See polnud tulemus, mida tänavu ühel MK-etapil karjääri esimese esikümne kohani küündinud ja sellega justkui Eesti koondise esinumbriks tõusnud mees ihkas. «Ma ei saagi enda esinemist hinnata… see jääb lihtsalt allapoole igasugust hinnet.»

Kõiv rääkis, et esimese tiiruni tundis ta end ülimalt enesekindlalt ning see tekitas tunde, et kõik on võimalik. Paraku ei pidanud närvid tulejoonel vastu. «Nii need lasud mööda läksid,» nentis ta.

Kõivust ettepoole mahtusid kaks Eesti laskesuusatajat, kuid nemadki polnud oma esitusega rahul. Daniil Steptšenko tegi kaks möödalasku ja 50. ning Indrek Tobreluts kolme möödalasuga 53.

Steptšenko jaoks ei tähendanud Eesti koondise parima tiitel midagi. «Mingit rõõmu see ei paku, pigem vastupidi – see on halb, et kogu koondis jäi minu selja taha,» leidis ta ja lisas, et täpne laskmine andnuks seekord päris hea koha. «Sõitsin normaalselt, kuid laskmine oli kehv. Otseselt miski ei häirinud, kuid väikesed vead tulid sisse.»

Eelmisel õhtul olümpia avamisel Eesti lippu kandnud Tobreluts oli enda kohta käivates hinnangutes otsekohene. «Sõidu osa oli sitt, uskusin, et olen paremas seisus,» tunnistas ta ja lisas, et esmaspäeval sõidetavas tagaajamisvõistluses pole tänaselt kohalt võimalik kuigi palju tõusta. «Ees on väga tihe ja palju trahve siin ei lasta. Kukkuda pole muidugi ka enam kuhugi.»

Tobrelutsu arvates on eestlastel paremad võimalused keerulistes oludes, kus tippmehed võivad määrdega eksida ja anda sellega teistele võimaluse. Tänastes heades oludes ei eksi sellises asjaga mitte keegi.»

Ainsa eestlasena jäi jälitussõidust eemale Roland Lessing, kes tegi kolm möödalasku ja oli 66. «Tahtsin liiga hästi lasta, jäin poole sekundi jagu liiga kaua sihtima ja nii need mööda läksid. Kahjuks tundsin, et ka sõidurajal on olnud paremaid päevi,» kommenteeris ta oma esitust.   

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles