Talihärm: mõtlesin läbi, mida teha ja millele keskenduda

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johanna Talihärm Sotši OMil.
Johanna Talihärm Sotši OMil. Foto: Liis Treimann

Johanna Talihärm pääses viimasena laskesuusatamise Eesti olümpiakoondisse, ent oli naiste sprindidistantsil ainus, kes pääses jälitussõitu. Seejuures suutis ta esimest korda elus rahvusvahelisel võistlusel lasta maha kõik märgid.

«Laskmise üle on mul väga hea meel, kuid hinges kripeldab, et rajal sõita ei jaksanud,» rääkis 48. koha saanud piiga. «Ma pole kunagi kiire alustaja, kuid teisele ringile minnes mõistsin, et täna pole suusarajal parim päev. Võib-olla on reisiväsimus veel sees. Tean, et teine võistlus tuleb mul tavaliselt paremini välja, jälitussõidus püüan tõusta.»

20-aastane Talihärm oli olümpia võistluseks psühholoogiliselt väga hästi valmistunud. «Mõtlesin kõik läbi, mida teha ja millele keskenduda. Varasematel kordadel olen juunioride tiitlivõistlustel just psühholoogilise poolega alt läinud,» selgitas ta. «Ma ei tahaks nimedest rääkida, kuid mind on selles vallas aidatud ning neid inimesi on rohkem, kui üks.»

Eesti naiskonna eeldatav liider Kadri Lehtla tegi neli möödalasku ja leppis 69. kohaga. Otse tema ees oli tiirus kaks korda eksinud Darja Jurlova, kaks kohta tagapool aga samuti kaks möödalasku teinud Grete Gaim.

«Ma ei tea, mis juhtus… olen sõnatu,» lausus Lehtla, kes enne võistlust pidas võimalikuks kohta esikümnes. «Tean, et sellised võistlusi tuleb ette, kuid miks just täna ja siin, sellest ei saa ma aru.»

Jurlova tunnistas, et suusarajal nappis jõud ning lamamistiirus tehtud möödalask oli liiast. «Võistlus ei läinud nii nagu soovisin, kuid olen selles ise süüdi,» nentis ta. Gaimi hinnangul oli rada väga raske. «Treeningute põhjal lootsin kergemat tunnet, kuid maksimaalselt pingutades lõi raskus välja,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles