NFLi tulevikulootus teatas, et on homoseksuaalne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Sam.
Michael Sam. Foto: SCANPIX

Ameerika jalgpallur Michael Sam teatas pühapäeval, et on homoseksuaalne. Missouri Tigersi meeskonnas USA ülikooliliigas mänginud Sam valitakse suure tõenäosusega 2014. aasta draftis profiliigasse NFL, kus temast saaks esimene avalikult homoseksuaalne mängija.

Sam sõnas intervjuus ESPNile ja New York Timesile, et rääkis meeskonnakaaslastele oma orientatsioonist juba 2013. aasta suvel ning soovis nüüd teemast avalikult rääkida. «Treenerid ja meeskonnakaaslased on mind igati toetanud.»

«Tahan maailmaga oma tõde jagada,» rääkis ta. «Annan endale aru, kui suur asi see on, sest keegi pole seda varem teinud.»

Sam otsustas «kapist välja tulla», sest aimas, et info lekib õige pea niikuinii meediasse. «Ma ei uskunud, kui paljud inimesed sellest tegelikult juba teadsid ja seetõttu otsustasin sellest ise rääkida. Ma ei soovinud, et uudis mingit muud teed pidi avalikkuseni jõuab, sest keegi teine ei peaks sellest esimesena rääkima,» sõnas ta.

NFL väljastas pühapäeval ka pressiteate, kus avaldati Samile toetust. «Imetleme Michael Sami julgust ja ausust. Mängija, kel on tahtmist ja sihikindlust, saab NFLis hakkama. Ootame Michael Sami liigasse ning toetame teda igati,» seisis pressiteates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles