Prantsusmaa haigla: Schumacher ei reageeri välistele stiimulitele

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher.
Michael Schumacher. Foto: SCANPIX

Saksamaa ajaleht Bild avaldas nädalavahetusel artikli, milles seitsmekordset vormel-1 sarja maailmameistrit Michael Schumacherit ravivad arstid kinnitasid, et juhuslikest tõmblustest hoolimata pole Schumacher seni välistele stiimulitele reageerinud.

Bildi andmetel on nüüdseks juba ligi kaks nädalat püütud Schuamcherit koomast äratada ning arstid vähendavad endiselt tema tuimasteid, et kuulsat sakslast lõplikult ärkvele tuua. Kui pärast koomast äratamise protsessi algust kuulutati mitmel pool, et vormelilegend pilgutas juba silmi, siis nüüd on Grenoble'i haigla arstid kinnitanud, et tahtlikult põhjustatud stiimulitele pole Schumacher siiski reageerinud.

Siiski andis Schumacheri raviga tegelev arst Heinzpeter Moecke lootust, et perekonna ja lähedaste toetus ning nendepoolne Schumacheriga suhtlemine võib kuulsa sakslase lõpuks koomast välja tuua.

«See on kindel: tuttavad hääled, näiteks pereliikmete omad, võivad omada väga rahustavat toimet patsiendi jaoks. See annab kindlustunnet,» selgitas Moecke.

Schumacheri abikaasa Corinna on viimased nädalad veetnud kogu aeg oma mehe kõrval. Lisaks külastas vormelilegendi eelmisel nädalal ka hiljuti pensionile läinud vormel-1 sarjas Schumacheriga tihedalt koostööd teinud Ross Brawn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles