Kowalczyki määrdemees Mets: FISi ebaõiglus mind ei üllata

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aare Mets (esiplaanil) Poola koondise värvides.
Aare Mets (esiplaanil) Poola koondise värvides. Foto: Raigo Pajula

Meeste suusavahetusega sõidu pronksiheitluses toimunu on Sotši olümpial skandaali tekitanud. Mäletatavasti takistas norralane Martin Johnsrud Sundby lõpusirgel rada vahetades venelast Maksim Võlegžaninit ja võitis pronksi. Seepeale on venelased Rahvusvahelisele Suusaliidule (FIS) juba kaks protesti sisse andnud (esimest ei rahuldatud ja Sundbyle tehti vaid hoiatus-toim.) ja ootavad nüüd vastust. Nende arvates peaks Sundby medalist ilma jääma ja see Võlegžaninile antama.

Poola suusaässa Justyna Kowalczyki määrdemeest Aare Metsa FISi ebaõiglus ei üllata: «FIS ei käitu alati reeglite järgi, vaid teeb, nagu heaks arvab.»

Mets meenutab tänavust intsidenti, kui Kowalczykilt võeti Davosi MK-l sprindi 3. koht. «Alguses öeldi, et Kowalczyk vahetas finišikoridoris rada, ja tõsteti 3. kohalt finaali viimaseks. Žüriil polnud samas mingit tõestust. Poola lehemehed leidsid aga video, kus oli selgelt näha, et Kowalczyk sõidab kogu finišisirge jooksul oma koridoris. Ometi ei muutnud FIS otsust, vaid tõi uue põhjenduse – Kowalczyk ei liikunud viimases kurvis ideaal­trajektoori mööda. No mida kuradit!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles