Venemaa uut noort iluuisustaari võrreldakse legendaarse Olga Korbutiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa uus «uisuprintsess» on 15-aastane Julia Lipnitskaja, keda Sotši taliolümpial võrreldakse legendaarse iluvõimleja Olga Korbutiga.

Korbut tõi Nõukogude Liidule 1972. aasta Müncheni olümpiamängudelt kolm kuldmedalit. Lipnitskaja sai Sotšis oma esimese kuldmedali naiskonna jäätantsuvõistlusel, edastab Daily Mail.

Lipnitskaja etteastet filmi «Schindleri nimekiri» muusika saatel peeti laitmatuks. Ta kandis umbes sellist punast mantlit nagu oli näha filmis olnud lapse seljas.

Noore «uisuprintsessi» uisutamisoskus ja tehnika võlus vaatajaskonda, kelle seal oli ka Venemaa president Vladimir Putin.

Lipnitskaja sõnul läks ta keset esinemist närvi ning teises osas tehtud hüpped ei tulnud just kõige paremini välja.

«Mõnest väikesest veast hoolimata oli lõpuks kõik OK,» lausus noor iluuisutaja.

Julia Lipnitskaja on seni noorim sportlane, kes taliolümpiamängudel on kuldmedali võitnud. Eelmine selline rekord oli  ameeriklanna Tara Lipinski käes, kes sai 15-aastaselt 1998. aasta Nagano taliolümpial kuldmedali. Lipinski oli siis siiski kuus päeva vanem kui Lipnitskaja nüüd on.

Lipnitskaja teeb Sotšis uue etteaste, esinedes naiste üksiksõidus. Teda peetakse favoriidiks, kuid Venemaa ei ole taliolümpiatel selles veel kulda saanud.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles