Korvpalli B-koondises hakkavad terad sõkaldest eralduma

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kitsing Eesti B-koondise treeningul.
Kristjan Kitsing Eesti B-koondise treeningul. Foto: Liis Treimann

Sel nädalal kogunenud Eesti korvpalli B-koondises hakkavad esimesed jõujooned paika loksuma ning harjutuskordade põhjal on juhendajatel meestest hea ülevaade.



«Treeningute põhjal hakkavad terad sõkaldest eralduma ning on näha, kelle tase on veidike kõrgem. Samal ajal tuleb arvestada, et mõned mehed on siin väga noored,» sõnas koondise peatreener Tiit Sokk. «Lõplikult näitavad meeste taset treeningkohtumised – küsimus on ju selles, kuidas mängijad seal ennast näitavad.»

Teatavasti saavad paremad mehed ka A-koondise laagritesse, kuid peale selle pakub laiemale üldsusele B-koondise tegemistest võib-olla kõige rohkem huvi keskmängijate Viljar Veski ja Jaan Montgomery duell.

«See laager on kõigile osalejaile suur proovikivi ning kõik peavad maksimaalselt pingutama. Tegelikult näitavad mängud ära taseme. Ise tunnen, et olen samal kohal mängivast Montgomeryst üle,» arvas Veski.

«Lõppenud hooajal ei osalenud ma eriti kõrgel tasemel ning praeguses laagris tehakse kindlasti tugevamat tööd.

A-koondisse jõudmise võimaluste kohta ei oska praegu küll midagi öelda,» jäi Montgomery tagasihoidlikumaks.

Kuigi klubihooaja lõpust on veel väga vähe aega möödas, leiavad mängumehed, et
B-koondise moodustamine on ainuõige otsus.

«Kindlasti on see laager väga vajalik, sest näiteks keegi ju eriti ei tea, kuidas ma mängin.  Nüüd on võimalik ennast näidata. Saan siin rohkem palli ning see kõik annab enesekindlust juurde,» rääkis Kalev/Cramos vahetusmehe rolliga harjunud Tanel Kurbas.

«Tunne on praegu väga hea. Pääsesin ikkagi B-koondisesse ning võitlen nüüd pääsu eest A-koondise laagritesse. Noortele meestele on see väga vajalik ja kindlasti tuleks ka tulevikus samamoodi tegutseda,» lisas Tartu Rocki rivistuses tänavu Eesti meistriks kroonitud Kristjan Kitsing.

Eile õhtul peetud sõpruskohtumises alistas B-koondis mitteametlikus sõpruskohtumises 60:59 Rootsi U20 koondise.  Võitjatele tõid Kristjan Kitsing 11 ning Renato Lindmets üheksa punkti. Täna kohtuvad samad meeskonnad uuesti TTÜ spordihoones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles