Haigus ja kukkumine segasid Talihärmi võistlust

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johanna Talihärm tänasel võistlusel, kus oli kohati tihe udu.
Johanna Talihärm tänasel võistlusel, kus oli kohati tihe udu. Foto: Liis Treimann

Veel hommikul oli lahtine, kas ainsa Eesti naislaskesuusatajana jälitussõitu pääsenud Johanna Talihärm üldse starti läheb. Ennelõunal langetas eelmisel õhtul kergelt haigestunud piiga otsuse, et sõidab. Paraku ei piirdunud tema seekordsed kannatused kehva enesetundega – konkurentidega koos rajal tuisates, jäi esimesel ringil eestlanna suusk paksu lume sisse kinni ja ta kukkus.

«Alustasin meelega rahulikult, kuna kartsin, et muidu sõidan end sellises seisus kiiresti kinni. Kukkumine lõi aga rütmi sassi ja sellest tulid esimeses tiirus eksimused,» rääkis nelja tiiru peale viis möödalasku teinud ja 55. koha saanud Talihärm. Seejuures tegi ta kolm möödalasku viimases tiirus. «Ma ei keskendunud asjadele, millele pidi, vaid hakkasin mõtlema muid mõtteid – näiteks arvutama, mitu trahvi mul möödalaskude korral kokku tuleb.»

Pärast viimast tiiru sõitis ta juba rahulikult, kuna kellegi püüdmine oli ebareaalne ning tagant polnud enam kedagi karta. Starti tulnud sportlastest jäi eestlanna seljataha kaks konkurenti.

Talihärm ei osanud veel ütelda, kas ta osaleb ka reedel sõidetaval 15 km distantsil. Kõik olenevat sellest, kuidas tervis paraneb. «Sellise enesetundega nagu täna, ma ilmselt starti ei lähe, aga otsuse langetan vahetult enne võistlust,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles