Kümmel: annad endast kõik, aga vastu ei saa midagi

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kümmel
Peeter Kümmel Foto: Liis Treimann

Eesti sprinterid lootsid küll Sotši olümpial rukist lõigata – et on heas vormis ja mägedega kenasti kohanenud –, kuid paraku ei lõiganud. Parim oli 48. kohaga Triin Ojaste, meestest sai distantsisõitja Raido Ränkel 51. koha. Kõikide kaotust tuli mõõta kalendriga. «Mõnikord on nii, et annad endast kõik, aga vastu ei saa midagi,» tõdes Peeter Kümmel.

Ojaste (kaotust kiireimale 15,00 sekundit) oli enda sõnul pahviks löödud, kui tulemust nägi: «Teadsin, et pole veerandfinaali pääsuks ilmselt piisavalt hea, aga aeg võinuks palju parem olla.»

Ränkel (+15,47) torises, et alustas liiga aeglaselt, distantsimehele kohaselt: «Arvasin, et sõidetakse neli minutit ja rohkem, seepärast ei julgenud stardist kõike välja panna. Pead ma norgu ei lase, ees on Sotši 15 km klassikat ja veel neli olümpiat, kui vaadata Ole Einar Bjørndaleni pikka karjääri.»

Peeter Kümmel (51., +15,68): «Ei saanud ma mägedes hakkama. Tegin kõik ära, mis vaja ja mida targemad inimesed välja pakkusid. Tegin südamega, aga palgapäev jäi ära. Ei jõudnud tempot hoida, vajalikul kiirusel liikuda. Kümme päeva tagasi Toblachis kaotasin võitjale alla nelja sekundi, nüüd kohutavalt palju. No pole võimalik, et vahepealsel ajal midagi väga valesti tegin.»

Siim Sellis (59., +19,71): «Ei tulnud pehme rajaga toime. Täna võttis jala pehmeks. Just laskumistel ja pikal tõusul, kus lumi oli pudruks muutunud. Pole varem nii rasket sprinti sõitnud. Kogemus seegi.»

Naiste seas võidutses norralanna Maiken Caspersen Falla kaasmaalanna Ingvild Østbergi ja sloveenlanna Vesna Fabjani ees. Tiitlikaitsja Marit Bjørgen kukkus poolfinaalis.

Kukkumistega vürtsitatud meeste finaali – püsti jäi vaid kaks meest – võitis norralane Ola Vigen Hattestad. Hõbe ja pronks läksid rootslastele: Teodor Petersonile ja esimesena külje maha pannud Emil Jönssonile, keda tuli finišis tükk aega jalule turgutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles