Video: ring koos ratturitega Tartu GP rajal

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu GP sõideti tuulise ilmaga. Sõidu alguses sadas ka vihma, mis kastis märjaks võistlusraja, kuid külma duši said selga ka jalgratturid. Pikkadel sirgetel püüdsid ratturid olla grupis tihedalt üksteise sabas, et hoida jõudu viimasteks otsustavateks kilomeetriteks.


Turu tänaval ja vabaduse puiesteel liiguti kiirusel umbes 50 km/h, ehkki näib, et tuul on vastu. Mööda Kroonuaia tänavat ja Jakobi mäge üles sõites passiti üksteist hoolega. Jalgratturite keeles: kui keegi hakkab paugutama, tuleb olla kannul.

Veski ja Näituse ning Oru tänavat pidi ümber Kassitoome oru sõites püüdsid mootorratturid hoida ennast kaugemale. Ratturid läbivad tehnilised kurvid palju kiiremini, kui seda saab teha mootorrattaga, kinnitasid sõitu julgestavad mootorratturid.

Mööda Laia tänavat alla ja uuesti Vabaduse puiesteele saabudes ei paistnud just palju pealtvaatajaid. Küll aga oli publiku mekaks Vanemuise tõus, kus kaasaelajaid oli lausa sadu. Häälekalt innustasid nad rattureid tõhusamalt pedaalidele pressima.

Kitsal ja ebatasasel Tähe tänaval on eest ära sõitnutel raske. Kui peagrupp töötab üksmeelselt, saab sellel lõigul liidritega päris palju vahet vähendada.

Sepa ja Turu tänval saavad võistlejad natuke puhkust. Ees ootab lauge, kuid üsna ebameeldiv tõus Ropkamõisa tänavale. Silmaga ei tundu küngas küll märkimisväärne, ent korraldajate kaardilt kõrguste vahesid vaadates võib julgelt öelda, et tegemist on raskuselt kolmanda tõusuga sellel rajal.

Tähe tänavalt laskuti Tegurit pidi Turu tänavale umbes 60-65 km/h. Algas sirge, mis viib võistlejad vastu uuele ringile.

Kui võistluse alguses sadas, siis tibutama hakkas uuesti 11 ringi lõpus. Võistlus lõppes laussajus ning autasustamise ajaks saabus juba vaat et paduvihm. Peagi pärast autasustamist säras Tartu kesklinnas taas päike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles