Kobe Bryanti hiilgemäng viis Lakersi finaali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kobe Bryant
Kobe Bryant Foto: SCANPIX

Kobe Bryant viskas 37 punkti, kui Los Angeles Lakers alistas võõral väljakul 111:103 (65:53) Phoenix Sunsi ning kindlustas võitudega 4:2 koha tänavuse aasta NBA finaalis.

Bryant oli pidurdamatu, tabades ühe raske viske teise järel. Ainuüksi kahe viimase minuti jooksul viskas ta 9 punkti, viies 34 sekundit enne lõppu Lakersi 107:100 eduseisu, vahendab Basket.

«Ta on palgamõrvar,» iseloomustas Sunsi treener Alvin Gentry Lakersi superstaari. «Kas see oli Kobe või Michael (Jordan-toim.). Mina ei tee vahet. Me tegime kõik, mida suutsime. Ta aitas nad ainuisikuliselt raskest seisust välja. Teistega tegime head tööd.»

Kobe Bryant mängis lõpuks 40 minutit ning 37 punkti (kahepunktivisked 9/17, kolmepunktivisked 3/8, vabavisked 10/11) kõrval võttis ka 6 lauapalli ja andis 2 resultatiivset söötu. Ron Artest lisas Lakersile 25 silma.

Kaotajate parimana kogus Amare Stoudemire 27 punkti. Steve Nash toetas teda 21 punkti ja 9 resultatiivse sööduga.

Lakers kohtub finaalis Boston Celticsiga, kellega minnakse tiitli nimel vastakuti juba 11ndat korda. Finaalseeria algab järgmisel neljapäeval Los Angeleses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles