Naiste kiirlaskumise ebatavaline, kuid meeldiv lõpp

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tina Maze (pildil paremal)ja šveitslanna Dominique Gisin
Tina Maze (pildil paremal)ja šveitslanna Dominique Gisin Foto: SCANPIX

Naiste kiirlaskumise järel tuli korraldajatel kulutada kuus grammi kulda, mis peab sisalduma võitja olümpiamedalis, rohkem, sest nii sloveenlanna Tina Maze kui šveitslanna Dominique Gisin said kirja täpselt sama aja 1.41,57.

«Ebatavaline lõpp võistlusele, kuid samas meeldiv,» arvas Maze pressikonverentsil. «Palju toredam on võita sajandikuga kui kaotada. Nüüd on igatahes kaks rõõmsat nägu garanteeritud. Nüüd saab ehk igaüks aru, kui tihe ala mäesuusatamine on – kaotajat võib võitjast lahutada üks sajandik.»

Kolmanda koha saanud šveitslanna ei kaotanud samuti palju, kõigest 0,1 sekundiga, ja oli pettunud: «Vabandust, et pärast pronksivõitu rõõmus polnud, kuid õige sportlane tahab alati olla esimene. Mul on varasemast kolm hõbedat ja täna oli suur võimalus võita kuld. Kahjuks ei õnnestunud.»

Võib tunduda, et on harukordne juhus sõita 2,7-kilomeetrisel rajal sajandiku pealt üks aeg, kuid tegelikult on mõlemad – nii Maze kui Gisin – varemgi teise sportlasega esikohta jaganud. Kui Maze 2002. aasta lõpus suurslaalomis esimest korda MK-etapil poodiumi kõrgemale astmele pääses, läks seal kitsaks, sest sama aja sõitsid välja ka Austria mäesuusataja Nicole Hosp ja norralanna Andrine Flemmen.

Dominique Gisin seevastu sai esimese MK-võidu kiirlaskumises 2009. aasta jaanuaris Austrias ning jagas seda rootslanna Anja Pärsoniga.

«Hea, et mäesuusatamises mõõdetakse sajandikega, mitte tuhandikega. Sest sajandikud on tavaliselt minu poolel. Olen ilmselt õnnesärgis sündinud,» tõdes Gisin ja lisas, et Mazega, ühe parima mäesuusatajaga läbi aegade, on suur au võitu jagada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles