Video: ratturite nädalalõpp kulmineerus ralliga

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu rattaralli on paljude jaoks põhjus, et lüüa vähemalt korra aastas sõiduvahend klantsima ning valada ketile värsket õli.


Ärevus hinges, seisid enam kui paar tuhat ratturit hommikul stardis. Proffidel mõlkusid ehk meeles pjedestaalikohad, auhinnarahad ja külm vahuvein. Teistel tõsistel sportlastel ehk soov parandada mullust tulemust või edestada rajal treeningkaaslast ning kimbutada hea õnne ka nimekaid favoriite. Suurem osa enam kui kahest tuhandest 133-kilomeetrisele trassile suundujaist läks aga saavutama võitu iseenda üle – kes esimest, kes juba mitmendat korda.

Neid 2054, kes läksid pikemale rajale ning neid 2002 rattasõpra, kes pedaalisid 71-kilomeetrisel distantsil, ühendas üks soov – saada osa põnevast sõidust ja olla osa sellest.

Pealtvaatajaid oli võrreldes eelnevate päevadega raja ääres rohkem. Paljudel sõidavad rallil sugulased-tuttavad. Emad-lapsed on tulnud kaasa elama isale või isad lastega emadele. Seevastu autoliiklus oli pühapäevahommikuselt hõre. Küll aga vurasid pea igalt Tartu tänavalt stardi-finišipaiga suunas ratturid.

Erinevalt Tartu linnast oli liiklus Võru maanteel suhteliselt tihe. Politseil tuli näha päris palju vaeva, et sundida vastutulev autoderivi peatuma ja rattureid mööda laskma.

«Issi-issi-issi!» kostis Otepääl ergutushüüdeid mitmelt poolt rahva seast, kui kohale jõudis kolmas, umbes paarisajast ratturist koosnev grupp. «Issi, sa oled tubli!» hüüdis pisike tüdrukutirts, kui grupp kurvi taha kadus. Selleks ajaks olid liidrid juba mitu minutit eespool.

Elva teeninduspunktis jõujooki välja valanud Signe Koosa märkis, et teda ennast rattarallidele pedaalima ei kisu, küll aga meeldib talle aidata vabatahtlikuna kaasa rattapeo õnnestumisele. Elva teeninduspunkt on eriti populaarne lühema distantsi sõitjate seas. Kes kõrge koha ja hea aja peale ei sõida, armastab võtta just Elvas korraliku pruukosti ning alles siis Tartu suunas teekonda jätkata.

Tugev tuul sundis pealtvaatajaid jopesid kinni nööpima, kuid ratturid tundsid sellest vaid rõõmu. Nimelt puhus tuul tagant ning Elvast Tartuni käis tõsine kihutamine.

Võistluse käigust saab lugeda aga homsest Tartu Postimehest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles