Seli: me ei saa peita pead liiva alla

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neinar Seli
Neinar Seli Foto: Liis Treimann

Kuigi Eesti sportlased pole Sotši olümpial säravate tulemusteni küündinud, püüab Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli säilitada positiivsust. «Mina olen harjunud inimestesse uskuma,» kinnitas ta ning lisas, et lootus jõuda mõne hea tulemuseni kestab temas olümpia lõpuni.

«Vaadata on siin küllaga ja omadele tuleb ka kaasa elada. Olenemata tulemustest, ei saa pead liiva alla peita,» nentis Seli. «Viimaste aastate suund meie spordis ongi liikunud selle poole, mida siin näeme. Mina olen lihtsalt sattunud keerulisel ajal kogu seda asja juhtima.»

Seli sõnul pole mõtet esialgu põhjapanevate järeldustega rutata, kokkuvõtted ja analüüsid peaksid tema sõnul jääma siiski olümpiajärgsesse aega. «Ootame ära, kuni olümpia saab läbi, kuid siis tuleb kindlasti avada diskussioon, kuidas edasi minna,» sõnas ta.

Seli hinnangul tasub võtta kasulikke õppetunde ka lähinaabritelt. Ta märkis, et Läti kelgutajate edu on hea näide sellest, kuidas lõunanaabrid on suutnud ühe keskuse abil hoida tervet spordiala tipptasemel. Üleeile õhtul sai Läti pronksmedali kahekelgul, eilses teatekelgutamises ning skeletonivõistluselt oodati isegi kirkamat medalit. Juba vanadest aegadest on tuntud ka Läti bobisõitjad.

«Ka meie peame mõtlema, kui paljudele ja millistele spordialadele rohkem panustada,» nentis ta. «Kindlasti tuleb pöörata pilk ka meie jaoks uuemate spordialade suunas, mis muutuvad noorte hulgas üha populaarseks.» Just eile käis Seli vaatamas vigurhüpete võistlust – ala, kus tulevikus peaks hakkama ilma tegema praegu alles plikaohtu Kelly Sildaru.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles