Rootsi alistas Sotši jäähokiturniiril Šveitsi ja kindlustas alagrupis esikoha

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi jäähoki koondise liikmed.
Rootsi jäähoki koondise liikmed. Foto: SCANPIX

Sotši olümpia meeste jäähokiturniiril peeti lõunal üks kohtumine C-alagrupis. Omavahel olid vastamisi Rootsi ja Šveits, väravatevaeselt kulgenud kohtumise võitis Rootsi, kes kindlustas sellega ühtlasi ka alagrupi esikoha. Võiduvärava autoriks oli Daniel Alfredsson (52.39).

C-alagrupis on nüüd Rootsil kirjas juba kuus punkti,  Šveitsil ja Tšehhil kolm punkti, Lätil seni veel punktiarve avamata.

Täna õhtul on kavas veel kaks kohtumist: Kanada mängib Austriaga ja Norra on vastamisi Soomega.

Mängu käik (Rootsi - Šveits): 1:0

Kohtumise esimene värav sünnib kolmandal kolmandikul ning Rootsi saab Daniel Alfredssoni väravast juhtima.

Teine kolmandik möödub samuti väravateta aga initsiatiivi on haaranud Rootsi meeskond, kes sai kirja 17 pealelööki, šveitslased tegid seitse pealelööki.

Esimene kolmandik lõppeb väravateta. Šveits tegi esimesel kolmandikul 13 pealelööki, Rootsi viis.

Hommikul olid omavahel vastamisi samuti C-alagruppi kuuluvad Läti ja Tšehhi koondised. Lõunanaabritel tuli tunnistada 2:4 paremust, mis oli neile turniiril teiseks kaotuseks. Läti jäi avamängus Šveitsile lõpusekundite omaväravast alla 0:1.

Läti - Tšehhi 2:4  LÕPPSEIS

Väravad: 13.05 Janis Sprukts, 22.45 Herberts Vasiljevs - 10.10 Martin Erat, 19.29 Jaromir Jagr, 27.06 Jakub Voracek, 37.02 Marek Zidlicki.

Täna kohtuvad veel:

14:30 Rootsi - Šveits

19:00 Kanada - Austria

19:00 Norra - Soome

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles