USA–Venemaa, esimene suur mäng

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavel Datsjuk
Pavel Datsjuk Foto: SCANPIX

Seni suurte üllatusteta kulgenud Sotši olümpia jäähokiturniiril on täna oodata esimest tõelist maiuspala – korraldajamaa Venemaa kohtub USAga. Mõlemad meeskonnad on kindlalt turniiri soosikute hulgas.

«USA pole Sloveenia… nad on väga tugevad ning nendega kohtumine kujuneb meile tõsiseks testiks,» sõnas Venemaa koondise kapten Pavel Datsjuk pärast eilset treeningut. «Lihtsalt õnnele lootes pole võimalik ameeriklasi võita. Esimeses mängus närveerisime liialt kaitses, kuid meil on suurepärased ründajad, kes suudavad lüüa väravaid,» lisas Venemaa koondise peatreener Zinetula Biljaletdinov.  

USA koondise ründaja David Backes peab omakorda oma meeskonna edu võtmeks Põhja-Ameerikale omast mängustiili. USA saab võtta õppust Kanadast, kes just jõulise mängu abil suutis neli aastat tagasi olümpia veerandfinaalis alistada Venemaa.

«USA ja Venemaa mängudel on suur ajalugu ja see on pakkunud palju emotsioone, kuid ei maksa unustada, et seekord on tegemist alles eelringi kohtumisega,» märkis Backes, andes sellega mõista, et USA mängijad ei loo endale tänase mänguga seoses suuri pingeid.

Mõlemad meeskonnad olid esimeses ringis võidukad. Venemaa alistas Sloveenia 5:2 ning USA sai Slovakkiast jagu koguni 7:1.

Eile tehti aga olümpia­jääl ajalugu – 43-aastane Soome koondise kapten Teemu Selänne viskas Norra vastu kohtumise avavärava ning tõusis sellega vanimaks mängijaks, kes olümpial väravani jõudnud. Seni kuulus see au tšehh Jaromir Jagrile, kes viskas oma värava eilehommikuses mängus, kui tšehhid alistasid Läti 4:2. Jagr tähistab täna oma 42. sünnipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles