Nurme ja Peetre sihivad homme Eesti rekordeid

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiidrek Nurme
Tiidrek Nurme Foto: Liis Treimann

Homme peetakse Tartu Ülikooli staadionil algusega kell 17.00 kergejõustiku Kuldliiga võistlussarja teine etapp.

Naiste kaugushüppes on lisaks hooaja avastarti tegevale Kaire Leibakule stardis ka Sirkka-Liisa Kivine, Euroopa edetabeli viies Veronika Šutkova Valgevenest (6.68), tugevad venelannad Olga Balajeva (isiklik rekord 6.69) ja Tatjana Voikina (6.75) ning Mara Griva Lätist.

Meeste kettaheites võistleb kodupubliku ees Aleksander Tammert, kellele pakuvad konkurentsi Märt Israel ja äsja Leedu juunioride rekordi (61.85) heitnud 19-aastase Andrius Gudzius.

Pärast Kuldliiga esimesel etapil tõugatud tulemust 20.17 üritab Taavi Peetre ületada juba 31 aastat Heino Sillale kuuluvat Eesti rekordit (20.53). Tugevaks vastaseks on Euroopa edetabeli seitsmes Maris Urtans Lätist (hooaja mark 20.27).

Miilijooksus sihib Tiidrek Nurme nelja minuti piiri alistamist. Rekordiüritusel aitavad tempot hoida Pavel Ogloblev ja Valentin Smirnov Venemaalt ja Läti 1500 meetri jooksu rekordimees Dmitrijs Jurkevics. Kiire jooksu «jäneseks» on keenlane Caleb Ngetich.

Gustav Sule mälestusvõistluste traditsioonilisel peaalal meeste odaviskes on kohal Eriks Rags ja Pekingi olümpiamängude hõbemedalimees Ainars Kovals Lätist, mõne päeva eest Ukraina rekordi (84.11) püstitanud Oleksandr Pyatnytsya, Eesti mehed Mihkel Kukk, Tanel Laanmäe ning eksmaailmameister Andrus Värnik.

Kuldliiga arvestuses kõigil viiel suvisel etapil «kuldse ala» võitnud sportlaste vahel läheb jagamisele 300 000 krooni.

Jõgeval toimunud avaetapi järel jahivad võidusummat naiste arvestuses: lätlanna Sandra Kruma (200m/300m/400m), Veera Baranova (kaugushüpe), Anna Iljuštšenko (kõrgushüpe) ja Liina Laasma (odavise). Meeste arvestuses pretendeerivad 300 000 kroonisele pearahale: Richard Pulst (100m/200m), lätlane Nikita Pankins (kaugushüpe), Taavi Peetre (kuulitõuge), Aleksander Tammert (kettaheide) ja Ainars Kovals (odavise).

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles