Tanel Kangert kangutas end Tartu GP kullale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mis Estonian Cycling Weekendi avapäeval jäi tegemata, sai tehtud teisel päeval – Kangert võttis, mis talle kuulus.
Mis Estonian Cycling Weekendi avapäeval jäi tegemata, sai tehtud teisel päeval – Kangert võttis, mis talle kuulus. Foto: Sille Annuk

Laupäeval sõideti Estonian Cycling Weekendi teine võistlus, Tartu Grand Prix 2010. Esikoha võtnud Eesti rahvuskoondislane Tanel Kangert näitas väga head taset juba eelmise päeva profisõidul.


Teine koht läks Läti koondist esindanud Toms Skuijnšile ja kolmas Poola rahvuskoondislasele Adrian Honkiszele, kes jagasid võitja aega.

Kahel päeval ratturite eesotsas võimsat sõitu teinud Tanel Kangert sõnas naljaga pooleks, et klubi lubas talle ühe euro iga ees oldud kilomeetri eest. «Proovisin viimasel ringil eest ära minna, aga see ei õnnestunud ja kõik jäi lõpu peale. Selleks hetkeks olin ma tõenäoliselt veidi värskem kui konkurendid,» kommenteeris Kangert sõidu lõppu.

Võistluse käigus katsetati korduvalt eest ära minna. Võidu toonud lahtirebimine tuli võistluse teises kolmandikus ning selle algatanud Kangert tunnistas hiljem, et ootas rohkem järgijaid. Eest läinud kolmik suutis siiski kordamööda vedades tempot hoida ning finišijooneni turvalist edumaad säilitada.

Kokku sõideti Tartu GP raames 15 linnaringiga 187 km. Ilm oli võistluse ajal vahelduv: kord sadas hoovihma, kord paistis päike. Rattureid segavat tugevat tuult õnneks ei olnud. Taevaluugid avanesid võimsalt aga autasustamise ajaks, nii et poodiumil olijad ja pealtvaatajad ei pidanud šampuseduši pärast eriti muretsema.

Laupäeval said Estonian Cycling Weekendi ainult professionaalsetele ratturitele mõeldud sõidud läbi. Teatepulk läks rahvapeole edasi.

Tartu GP parimad
1. Tanel Kangert, Eesti koondis (aeg 4:27:46)
2. Toms Skujinš, Läti U23 koondis
3. Adrian Honkisz, Poola koondis
4. Gediminas Bagdonas, Leedu koondis 2:32
5. Aleksejs Saramotins, Läti koondis 3:02
6. Allan Oras, Eesti koondis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles