Mitu starti ja grupifiniš

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn-Tartu GP 2010 võitja Denis Flahaut.
Tallinn-Tartu GP 2010 võitja Denis Flahaut. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Estonian Cycling Weekendi esimese võistluse, 180 km pikkuse Tallinna-Tartu Grand Prix võitis prantslane Denis Flahaut. Grupifinišis järgnesid võitjale Jaan Kirsipuu ja mullune parim Erki Pütsep.


Võidusõitu Tallinnast Tartusse peeti kolmandat korda, aga suurt grupifinišit nähti esmakordselt.

Küllalt pretsedenditu oli ka sõidu peatamine, mis tuli teha pärast Aruküla, kui tee värskelt pinnatud lõik tõi kaasa ohtralt kummipurunemisi.

Võistluste peakorraldaja Indrek Kelgu sõnul oli eelmisel õhtul võistkondadega sellest lõigust juttu ja kõiki hoiatati, et kummipurunemisi võib tulla. «Ütlesime, et kui kummipurunemisi tuleb nii suurel hulgal, et see võib võidusõidu käigule mõju avaldada, siis võistlus peatatakse ja antakse uus start,» kirjeldas Kelk.

Nii juhtuski. Peningis tehti viieminutine seisak. Kel kummid terveks jäid, õnnestus hinge tõmmata. Need, kel ei vedanud ja pidid jooksu ära vahetama, jõudsid grupile järele ning anti uus start. «Eestis ei ole me sellist asja varem praktiseerinud, mujal on seda ennegi ette tulnud,» sõnas Kelk, «kuigi mitte pindamise tõttu, see on rohkem Ida-Euroopa ja Põhjamaade teedeehitamistehnoloogia.»

«Korraldajad said õppetunni, et ametkondadevaheline info ei liigu just nii nagu tahaksime,» möönis Kelk. «Tee-ehitaja ei olnud kahjuks teadlik, et rada sealt läbi läheb.» Õnneks suudeti vähemalt võistluspäevaks ehitus peatada.

Tallinna-Tartu GP parimad:
1. Denis Flahaut, ISD Con­­tinental Team (aeg 3:53:38)
2. Jaan Kirsipuu, CKT Timit Champion System
3. Erki Pütsep, Eesti koondis
4. Reijo Puhm, Eesti U23 koondis
5. Normunds Lasis, Läti koondis
6. Vytautas Kaupas, Leedu koondis

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles