Sõiduviga sai Tänakule Portugalis saatuslikuks

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Karli Saul

Portugali MM-rallil nobedalt edenenud Ott Tänak jättis 15. kiiruskatsel võistluse pooleli.


«Katkestamise põhjustas enda sõiduviga,» nentis pettunud ja kidakeelne Tänak Postimehega vesteldes. «Autol pole ratast all.» Küsimusele, kas ta on väga pettunud, ei jäänud Tänak vastust võlgu. «Mis sa ise arvad?» vastas ta.

Teise päeva järel tõusis avapäeva 21. lõpetanud Tänak 14. kohale. Peale kiiruse oli eestlase võimsa tõusu põhjuseks suuresti ka see, et paljud konkurendid jätsid samuti ralli pooleli. Katkestamised tõestasid mõneti Tänak reedeseid sõnu: Portugali rajad on rasked. Kuulsaim katkestaja oli laupäeval Fordil kihutav Jari Matti Latvala, kes üheksandal kiiruskatsel vastu puud sõitis.

Ralli üldvõidu noppis aga pea kogu võistluse juhtinud prantslane Sebastien Ogier, kes viimasel päeval pidi tõrjuma kaasmaalasest valitseva maailmameistri Sebastien Loebi tuliseid rünnakuid.

Vahepeal pika edumaa saanud Ogier edestas Loebi lõpuks vaid 7,9 sekundiga. Kolmas oli Dani Sordo (+1.17,6). Juunioride klassis tegi tubli võistluse Karl Kruuda, kes teisena kaotas võitjale Kevin Abbringile viis minutit ja 54,6 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles