Patraili klubi saal jäi käsipallipeo jaoks väikseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Patrail.
Mait Patrail. Foto: Hans Christoph Steinemann / Schaffhauser Nachrichten

Tund ja kümme minutit enne Mait Patraili koduklubi Schaffhauseni Kadetteni käsipalli EHF Cupi finaalkohtumist TBV Lemgoga halli juurde jõudnud Postimehe ajakirjanik oleks äärepealt mängust ilma jäänud.



Šveitsi väikelinna esindusmeeskonna tillukese kodusaali peasissekäigu ees lookles pikk saba. Kuigi siinkirjutajal oli akrediteering, ei lubanud ukse ees seisnud turvamees ühtegi inimest enam saali, sest seal ei olnud ruumi.

Kõrvalt uksest sisenedes jõudis ajakirjanik saali otsas asuva rõdu nurka, kus üle mitme inimese pea oli võimalik toimuvast mingisugunegi ülevaade saada.

Õhk oli lämbe ja higi voolas nagu saunalaval ning et inimesed hapnikupuuduse tagajärjel kokku ei variseks, hoiti saali välisuksed lahti, mis lasi päikesekiirtel hämaravõitu halli rohkem valgust tuua.

Valitsenud õhkkond meenutas seitsme aasta tagust aega, kui Pärnu võrkpallimeeskond võõrustas Hollandi klubi Apeldoorni Piet Zoomersit ja Rabahallis oli hõivatud iga viimane kui ruutsentimeeter.

Kindel oli see, et kõik pääsme soetanud käsipalliaustajad 1500 inimesele mõeldud halli, kus isegi nõelal polnuks ruumi maha kukkuda, ei mahtunud. Viisaka klubina maksab Kadetten pettunud fännidele piletiraha mõistagi tagasi.

Hea esimene poolaeg

Nädala eest Saksamaal peetud avamängu 18:24 kaotanud Kadetten vajas kodusaalis seitsmeväravalist võitu, sest Lemgo viskas teise poolaja keskel oma 19. värava.

Puhkepausile 14:10 eduseisus läinud Šveitsi meister alustas teist poolaega võimsalt, minnes Patraili tabamuse järel 34. minutil juhtima 17:12. «Hopp, Ka-de-tten! Hopp, Ka-de-tten!» kaikus üle Schweizersbildhalle.
Kadettenil oli suurepärane võimalus eduseisu veelgi suurendada, kuid järgmise kiirrünnakul patustas Patrail valesööduga ning seda hetke võis lugeda finaali murranguks. Lemgo viskas viie minutiga neli vastuseta väravat ja kuigi Kadetten võitis mängu 30:28, pälvis kuldmedali Bundesligas 7. kohta hoidev klubi.

«Esimesel poolajal mängisime hästi, eriti kaitses,» lausus Patrail. «Teisel poolajal tahtsime kiiresti eduseisu seitsmeväravaliseks kasvatada ja liigne tormakus maksis kätte. Pidanuksime targemalt tegutsema ja omi võimalusi pikemalt ootama. Samas oli näha, et meie viieväravaline edu pani vastaste jalad värisema.»

Koht Meistrite liigas

Patrail nentis, et tugevuselt teise eurosarja võit jäi avakohtumise esimesse veerandtundi, mille Kadetten kaotas 2:8. Mõlemas finaalmängus Kadetteni resultatiivseimaks kerkinud Patraili arvele kogunes laupäeval seitse tabamust, kuigi ta sai käe valgeks alles 16. minutil.

«Leppisime kokku, et avaldan rünnakul Lemgo kaitsele survet, et keskel tekiks meeskonnakaaslastele kaks-kaks-olukord,» selgitas Patrail, kelle leping Kadetteniga kehtib ka järgmisel hooajal.

Lemgo peatreener Volker Mud­row tunnistas, et teise poolaja alguses muutus olukord ärevaks. «Jäime surve alla ja Kadettenil oli võimalus finaali saatus otsustada. Kuid seejärel näitasime tõelist meeskonnavaimu ja viskasime kaheksa väravat Kadetteni kahe vastu. Meid aitas palju väravavaht,» märkis Mudrow.

Järgmiseks hooajaks Meistrite liigasse koha taganud Kadetten ei pea enam kaua ruumikitsikust taluma, sest 27 miljoni krooni suuruse eelarvega klubi kolib veebruaris valmivasse uude halli.

Nelja-aastase pausi järel EHF Cupi võitnud Lemgo mängijate ülevoolaval rõõmul polnud piire. Isegi rohkem kui tund aega pärast lõpuvilet lõid higist ja šampusest läbi imbunud võistlusvormis pallurid mängusaali keskel koos fännidega tantsu. Moodustatud inimringi keskel sai igaüks oma koreograafilisi oskusi näidata.

Üleeile meeskonnakaaslastega mitmel rindel võimsa lõpupeo maha pidanud Patrail ei saa aga jalgu seinale visata, sest lendab täna Soome, kus EM-valikturniiriks valmistuv Eesti peab kaks kontrollmängu. Esimesest kohtumisest palus Põlvast pärit 22-aastane ja kahemeetrine sportlane peatreeneril Kalmer Mustingul ennast vabastada.

Eesti kohtub 10.–12. juunini Londonis peetava Euroopa meistrivõistluste valikturniiri avaringis treeningmängus kahe väravaga Belgia alistanud Suur­britannia, Bulgaaria ja Küprosega. Järgmisse kvalifikatsiooniringi, kus ees ootamas Ungari, Makedoonia ning Bosnia ja Hertsegoviina, pääseb vaid võitja.

EHF CUP
Schaffhauseni Kadetten – TBV Lemgo 30:28 (14:10)
Kadetten: Patrail 7 väravat, Stojanovic, Filip 5, Kukucka 4, Ursic, Liniger 3, Graubner, Starczan, Bucher 1
Lemgo: Kraus 12, Hermann 7, Preiss 3,
Schmetz 2, Bechtloff, Kehrmann, Mocsai, Svavarsson 1

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles