Timmu Kõrge: kodusele hooajale on tehtud hea algus

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timmu Kõrge Võrumaa talverallil
Timmu Kõrge Võrumaa talverallil Foto: Timo Anis

Eile sõideti Eesti autoralli meistrivõistluste esimene etapp Võrumaa talveralli. Kaheksast katsest koosnenud ralli sõideti korralikes talvetingimustes, millele andis lisa ööl vastu pühapäeva sadanud lumi. Ralli võitsid Timmu Kõrge ja Erki Pints MM-Motorsport meeskonna Ford Fiesta R5 masinal.

Ralli esimestel katsetel näitasid parimat kiirust Roland Murakas ja Kalle Adler (Mitsubishi Lancer EVO X), kes rallit kuni kolmanda katseni juhtisid. Kõrge ja Pints möödusid neist kolmandal katsel, neljanda katse järel asusid liidriks taas Murakas ja Adler ning viienda katsega võtsid liidriohjad taas enda kätte Kõrge ja Pints, kes säilitasid selle koha kuni ralli finišini, edestades Murakat lõpuks 16 sekundiga. Eelmisel aastal Võrumaa talverallil N4 klassivõidu saanud Kõrge jaoks on see esimene ralli üldvõit.

Timmu Kõrge: «Oli üsna keeruline ralli, esimeses pooles harjusime uue autoga ja uute rehvidega. Teises pooles saime tunde juba päris heaks kuid tööd on veel palju teha. Ralli otsustavad hetked olid vast eelviimasel katsel, mille võitsime, katsete teised läbimised sobisid meile paremini. Ka viimasel katsel pingutasime kõvasti ja saime punktikatse võiduga kolm lisapunkti. Kodusele hooajale on tehtud hea algus.»

Roland Murakas ja Kalle Adler teenisid ralli teise ja N4 klassi esimese koha. Ralli viimasel, Tehase Auto katsel, mis oli Võrumaa talveralli punktikatseks, olid nad oma klassi teised.

Roland Murakas: «Hea lahing oli ja seekord jäi Timmu peale. Kuid oleme siiski rahul, sest tegu oli keerulise ralliga ja katsete osas, ka samade katsete teisel läbimisel oli väga palju muutusi teeoludes ja see oli paras pähkel.»

Kolmandale kohale ja klassi N4 teisele kohale sõitsid ennast Markus Abram ja Rein Jõessar (Mitsubishi Lancer EVO X), kellele on see esimeseks sportralli absoluutarvestuse poodiumikohaks. Kaotust võitjatele tuli 54,3 sekundit.

Markus Abram: «See oli meil mõttes küll, et võiks ralli poodiumil lõpetada ja saime sellega hakkama. Eelmisel aastal sai neljaveolise autoga õpitud ja kiirust kogutud, nüüd on seda vaja realiseerima hakata.»

Üldarvestuse neljas koht ja N4 klassi kolmas koht kuulus Võrus Siim Plangile ja Marek Sarapuule (Mitsubishi Lancer EVO X), kes võitsid N4 klassis viimase punktikatse. Viiendad olid Raul Jeets ja Andrus Toom (Ford Fiesta R5) ja kuuendad klassi E12 kiireimad Hendrik Kers ja Viljo Vider, (Mitsubishi Lancer EVO 5). Absoluutarvestuse seitsmendal kohal olid kiireimad kaheveolised Sander Siniorg ja Annika Arnek (Honda Civic Type-R), kes võtsid klassi 2WD 2000 võidu. Nende järel lõpetasid Võrumaa talveralli klassi E11 võitjad Ago ja Kalle Ahu (BMW M3). 2WD 1600 klassi võit läks Rasmus Uustulndile ja Imre Kuusele (Ford Fiesta R2). E10 klassi võitsid Martin Saar ja Allar Heina (VW Golf), E9 klassi Janar Tänak ja Janno Õunpuu (Lada VFTS) ning veokate klassi E13 Toomas Repp ja Oliver Ojaveer (Gaz 53).

Meeskondlikus arvestuses tuli 16 meeskonna seas võitjaks MM-Motorsport Prorehv Rally Team'i ja ECOM Motorsport ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles